Wil je de koplampen van je auto weer als nieuw laten glanzen? Probeer deze alternatieve methode

door Natasja

20 November 2022

Wil je de koplampen van je auto weer als nieuw laten glanzen? Probeer deze alternatieve methode
Advertisement

Veel mensen kiezen ervoor om hun auto's zelf in de tuin van hun eigen huis te wassen en vermijden een wasstraat. Dit gebeurt zeker om economische redenen, maar dit klusje kan ook zeer aangenaam en bevredigend zijn, vooral als het gebeurt op warme, zonnige dagen bij mooi weer.

In ieder geval heeft iedereen zijn eigen favoriete technieken en zijn eigen manier van werken. Er is niet één regel die voor iedereen geldt. En er zijn geen producten die beter zijn dan andere. Iedereen kan de beste methode vinden door te experimenteren. Er zijn bepaalde delen van de auto die moeilijker zijn en meer zorg nodig hebben om echt goed schoon te maken. We hebben het bijvoorbeeld over de koplampen. Het is niet altijd mogelijk om ze te laten glimmen zoals de rest van de carrosserie.

Er zijn echter enkele slimme, alternatieve trucs die dit probleem perfect oplossen. Lees verder om te ontdekken wat ze zijn. 

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Een van de geheimen die we noemden wordt verklapt door @livecomposed, een zeer actief en gevolgd profiel op TikTok voor de ongelooflijke schoonmaaktrucs die zij deelt met haar volgers. Azure MacCannell, zo heet de populaire creator, liet in een video zien hoe ze erin slaagt autokoplampen te laten glanzen met 'Scrubbing Bubbles', een badkamerreiniger zoals je die van veel merken kunt kopen. Ze gebruikt dat vanwege de reinigingskracht, maar als je het zelf wilt proberen, kun je elke gelijkwaardige sprayreiniger gebruiken. Je kunt als volgt te werk gaan:

  • Spuit het product op de koplamp zodat het het hele oppervlak bedekt.
  • Laat het een paar minuten inwerken.
  • Verwijder met een vochtige doek en probeer het glas grondig te laten glanzen zonder vlekken of sporen van het reinigingsmiddel achter te laten.

Als je zelf wilt zien hoe het product werkt op het koplampglas, kun je de video bekijken die op het profiel van Azure MacCannell wordt vermeld. Je zult jezelf zeker overtuigen om de truc zo snel mogelijk te proberen. Een truc die onder andere lijkt op een andere truc die bekender is maar door weinigen wordt gebruikt: de tandpastatruc. De procedure is min of meer hetzelfde. Je doet een kleine hoeveelheid tandpasta op een vochtige doek en wrijft die krachtig over de koplamp. Laat het een paar minuten zitten en verwijder het met dezelfde doek die onder water is gespoeld en goed is uitgewrongen. De resultaten schijnen zeker niet slecht te zijn.

Heb jij een van deze twee methodes wel eens geprobeerd?

Advertisement