Verfraai de gordijnen door perfecte plooien met behulp van toiletpapierrollen te maken

door Natasja

16 November 2022

Verfraai de gordijnen door perfecte plooien met behulp van toiletpapierrollen te maken
Advertisement

Gordijnen zijn vaak echt onmisbaar in de verschillende kamers van een huis. Ze beschermen tegen de te sterke zonnestralen in de zomer, waardoor de temperatuur draaglijker wordt, en bieden privacy door ons te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Zodra je ze ophangt, versieren ze de kamers en dienen dus ook om elke kamer mooier te maken.

Bij de keuze houd je rekening met het model op basis van vorm, kleur en stof, maar als je alles eenmaal op de roede hebt gemonteerd, kun je niet veel doen om de manier waarop het gordijn op de grond valt te veranderen. Maar wat als we je vertellen dat je de stof bredere plooien kunt laten vormen, waardoor een gordijn er meestal veel chiquer uitziet? Er is een zeer eenvoudige truc om dit te bereiken, die werkelijk niets kost.

via @hammsmom/TikTok

Advertisement
@hammsmom/TikTok

@hammsmom/TikTok

Alles wat je nodig hebt is:

  • een aantal kartonnen kokers zoals die van toiletrollen of keukenpapier;
  • een potlood, pen of stift;
  • een schaar.

Zoals we ook zien in de video van @hammsmom op TikTok, is de werkwijze heel eenvoudig:

Neem de kartonnen kokers en teken met potlood af waar ze moeten worden doorgeknipt: je moet uiteindelijk kokers krijgen die allemaal even lang zijn. Het maakt niet uit of ze verschillende diameters hebben, zolang ze maar breed genoeg zijn om gemakkelijk op de roede te passen die het gordijn vasthoudt. Je kunt ook op de eerste de juiste maat maken, die doorknippen en dan die gebruiken om op alle andere markeringen aan te brengen.
Denk eraan dat je een aantal kartonnen kokers moet knippen dat gelijk is aan de totale ruimte tussen de ene ring en de andere van het gordijn.
2. Knip de overtollige delen uit elk stuk karton.
3. Verwijder het gordijn, en ook de stok, van de muur.
4. Schuif de eerste gordijnring over het stokje, dan een stuk karton, dan weer het gordijn, en ga zo door, tot je klaar bent met de laatste gordijnring.
5. Breng de stok met het hele gordijn weer aan.

Et voilà, het effect is klaar. Uiteraard is dit een methode die werkt met gordijnen die rechtstreeks op de stokken passen en niet met gordijnen die haken met klemmen op de stof gebruiken.

Je kunt het voor-en-na effect hier https://www.tiktok.com/@hammsmom/video/6842412628728483078 zien. Klaar om te proberen?

Advertisement