De plafondventilator schoonmaken: een eenvoudige en doeltreffende truc om het in een handomdraai te doen

door Natasja

21 November 2022

De plafondventilator schoonmaken: een eenvoudige en doeltreffende truc om het in een handomdraai te doen
Advertisement

Het schoonmaken van plafondventilatoren is niet altijd eenvoudig, vanzelfsprekend en snel, gezien de hoogte en hun vorm. Het is meestal een van die huishoudelijke taken die tijd en geduld vergen. En een goede dosis behendigheid is ook vereist, want het is in elk geval nodig om ergens op te klimmen om het plafond te bereiken, en het juiste zicht en de juiste handigheid te krijgen om verder te gaan met de schoonmaak.

Alsof dit nog niet genoeg is, hopen vuil en stof zich niet alleen op aan de zijkanten van de bladen, maar ook aan de randen en in de hoeken. Dit maakt alles nog moeilijker en ongemakkelijker. Er zijn echter ingenieuze trucs en alternatieve oplossingen waarmee je deze obstakels kunt omzeilen en zelfs dit huishoudelijk karwei sneller en aangenamer kunnen maken.

Als je verder leest, zul je begrijpen waar we het over hebben.

via @livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

De truc liet @livecomposed, een TikTok-gebruikster die erg populair is vanwege de eindeloze huishoudelijke schoonmaaktrucs die ze dagelijks deelt, in een video zien. En het geheim zijn blijkbaar grote vochtige doekjes van een bekend merk. Deze doekjes worden gewoonlijk gebruikt voor het schoonmaken van grote buitenoppervlaktes, bij gelegenheden als kamperen, jagen, vissen, varen enzovoort. Maar door de door @livecomposed voorgestelde procedure te volgen, kun je ook een plafondventilator zonder problemen schoonmaken. Ga als volgt te werk:

  • Pak een grote metalen tang en wikkel elk van de onderdelen in een van de doekjes die we noemden.
  • Pak elk ventilatorblad vast met de tang en zorg ervoor dat elk van de twee zijden in contact is met de klem.
  • Ga met de tang langs het blad en verwijder al het vuil dat op het doekje achterblijft als de klus geklaard is.

Het feit dat deze doekjes bijzonder groot zijn, maakt ze veel geschikter voor de te verrichten taak, zodat ze stof en vuil in één keer en met weinig moeite opvangen.

Als je zelf wilt zien hoe eenvoudig en praktisch deze werkwijze is, bekijk dan de video https://www.tiktok.com/@livecomposed/video/7136741614365592875 in kwestie op het gebruikersprofiel. Je ziet dan ook welke soort doekjes wordt gebruikt en kunt beslissen of je dezelfde neemt of in de winkel vergelijkbare exemplaren vindt, misschien van hetzelfde formaat.

Had je ooit gedacht dat je op deze manier een ventilator kon schoonmaken?

Advertisement