Wil je meubelsporen op het tapijt wissen? Gebruik ijs

door Natasja

29 November 2022

Wil je meubelsporen op het tapijt wissen? Gebruik ijs
Advertisement

Op elk tapijt, en nog meer op de vloerbedekking, komen een hele reeks sporen, niet alleen doordat er mensen, eventueel ook dieren, overheen lopen, maar ook door het zware meubilair dat er voortdurend op staat.

Je beseft dit pas echt als het tijd is om de opstelling van het meubilair te veranderen: je tilt de poten op en vindt een plek op het tapijt waar de vezels allemaal platgedrukt zijn. Gewoon borstelen is niet voldoende, maar er is een trucje dat online populair is en waarmee de tapijten er echt weer als nieuw uitzien. En alles wat je nodig hebt is wat ijs en een lepel.

via @cleaningwithcharlotte_/TikTok

Advertisement
@cleaningwithcharlotte_/TikTok

@cleaningwithcharlotte_/TikTok

Onder de vele mensen die deze methode hebben uitgeprobeerd is het TikTok-account van @cleaningwithcharlotte_, die ons laat zien hoe het allemaal werkt in het geval van een salontafel met drie poten die zichtbare afdrukken had achtergelaten op het zachtgrijze tapijt in de woonkamer.

Zoals gezegd heb je eigenlijk alleen een paar ijsblokjes en een gewone lepel nodig, hoewel je soms ziet dat mensen ook plastic schrapers, messen met ronde bladen of bank- of meubelborstels gebruiken.

Hoe doe je het?

    1. Neem genoeg ijsblokjes om alle plaatsen te bedekken waar het tapijt door het meubilair is geplet.
    2. Laat het ijs daar smelten, zonder het te verplaatsen.
    3. Als het gesmolten is, gebruik dan wat absorberend papier om het overtollige water te deppen, zonder te wrijven.
    4. Neem dan de lepel en schraap die op de grond om de tapijtpool te verhogen. In sommige video's lijkt het alsof mensen dit vrij krachtig doen, maar probeer het eerst voorzichtiger. Uiteindelijk kun je ook alleen je vingers gebruiken.
    5. Laat het drogen zonder over het betrefde gebied te lopen.

Aan het einde van dit proces zijn de sporen echt duidelijk uitgewist. Bekijk het resultaat in de video https://www.tiktok.com/@cleaningwithcharlotte_/video/7133673087706598661. Je moet er rekening houden dat het lang duurt - tenzij de temperaturen echt hoog zijn - voordat het ijs smelt. Het tapijt natmaken is niet iets dat je vaak doet, maar het is ook niet zo dat  je vaak sporen moet wissen van meubels die erop rusten.

Heb je deze methode al geprobeerd?

Advertisement