6 huishoudelijke trucs om te onthouden voor een schoon en georganiseerd huis

door Natasja

14 November 2022

6 huishoudelijke trucs om te onthouden voor een schoon en georganiseerd huis
Advertisement

We hebben allemaal favoriete methoden om ons huis op te ruimen, of om de meest voorkomende schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Soms zijn het methoden die we hebben geleerd door naar onze ouders te kijken, andere keren zijn ze ontdekt dankzij nuttige tips. En het kan zijn dat die tips van internet komen: niet altijd kennen we een heel arsenaal aan trucs die huishoudelijke klusjes efficiënter maken, maar online zijn er trucs die al een hele tijd uitgewisseld worden, als een soort eindeloze mond-tot-mondreclame.

Ontdek of je onderstaande trucs al toepast of misschien iets voor jou zijn.

Voegen tussen de tegels

Voegen tussen de tegels

thisdamnhouse/Reddit

Iedereen heeft een favoriete methode: tandpasta, waterstofperoxide of vele andere producten om in die spleten te wrijven, vaak met behulp van speciale borstels of oude tandenborstels.

Maar heb je er wel eens gedacht aan een methode om vuil in de voegen te voorkomen? Iemand heeft het wel gedaan en zegt dat het een nuttige oplossing is om kaarsvet te gebruiken. Neem een kaars, misschien een witte, en wrijf die (niet aangestoken en koud) over de voeg, zodat er een laagje was achterblijft dat het gebied waterdicht maakt. Je zult dit na elke grondige schoonmaakbeurt moeten doen, maar het kan je het moeizame werk besparen om vuil en schimmel uit alle voegen te verwijderen!

Advertisement

Vlekken op tapijten

En wat betreft vlekken op tapijten? Tot de populairste DIY trucs behoren:

  • haarlak;
  • gedenatureerde alcohol voor medicatie;
  • schuimspray glasreiniger.

Wat gebruik je liever?

Meubelafdrukken op tapijten

Meubelafdrukken op tapijten

c4x4bird/Reddit

Hetzelfde oppervlak als hiervoor, maar deze keer is het de compressie van de vezels veroorzaakt door het gewicht van het meubilair dat op het tapijt rust. Om het weer mooi te maken, is de virale truc om ijsblokjes op het getroffen gebied te laten liggen, te wachten tot ze smelten en het te borstelen om het tapijt weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Houder voor het netjes houden van de keuken

Metalen houders, gebruikt voor het opbergen van documenten op kantoor, zijn perfect voor het ordenen van (binnen)kastdeurtjes in de keuken (maar ook in de badkamer)...

... En om groenten en fruit te bewaren, evenals voedsel in blikken!

Advertisement

DIY keukenroldispenser

In plaats van een speciale rolhouder te kopen voor de verschillende folies die je in de keuken gebruikt, zou je een flessenhouder voor aan de muur kunnen gebruiken, en in elke houder direct de doos met de rol erin plaatsen!

Open kledingkast

Beter dan een stoel waar je alles opstapelt, of haken gevuld met stapels kleren. Neem twee identieke verticale boekenkasten, of maak ze met twee kolommen dozen en verbind ze met een balk in het midden. Jassen, schoenen, accessoires en diverse gebruikte kledingstukken zijn meestal georganiseerd in een kleine ruimte, klaar om te pakken.

Advertisement

En je kunt alles ook bedekken met een gordijn!

Wat zijn jouw favoriete huishoudelijke trucs?

Advertisement