10 geweldige voorstellen om je huis met planken en rekken van pallets in te richten

door Natasja

19 November 2022

10 geweldige voorstellen om je huis met planken en rekken van pallets in te richten
Advertisement

Als je wil proberen enkele meubelaccessoires of kleine meubelstukken te bouwen, denk je er meestal aan dat te doen van hout, en de meest veelzijdige en fascinerende bron om te gebruiken zijn vaak pallets. Hout van pallets kan goedkoop worden gevonden, en worden omgezet in meubelstukken van vele verschillende stijlen en modellen. Soms zijn het meubels die duidelijk de sporen van het stuk van oorsprong behouden, andere keren is het moeilijk te zien dat het voorwerp gemaakt is van gerecycled hout zoals pallets.

Voor planken en rekken, of kleine boekenkasten en schoenenrekken zijn ze perfect, ook voor wie de wereld van het DIY zonder al te veel ervaring benadert. Hieronder vind je enkele ideeën om je te inspireren tot een inrichting met een vleugje rustieke smaak.

Advertisement

Het enige wat nodig is, zijn een paar delen van een pallet, zelfs schrootjes van andere projecten, zoals vaak het geval is met de voorzijdes, en je kunt een afgesloten plank maken, voor glazen en flessen, maar desgewenst ook voor plantenpotten, boeken of kaarsen.

Advertisement

Het uit elkaar halen van pallets en de verschillende onderdelen is geen moeilijk karwei, maar je moet er altijd op letten je te beschermen met handschoenen en met het juiste gereedschap te werken om te voorkomen dat je je verwondt aan splinters en vergeet een paar spijkers te verwijderen. Dan, goed bewerkt, wordt dat ruwe hout veel meer afgewerkt. Met haken kun je bijvoorbeeld handige hangrekken maken voor in de hal.

Om het werk af te maken moet je geduldig genoeg zijn om zorgvuldig te schuren en vervolgens impregneer- en behandelingsmiddelen aan te brengen. Wordt het rekje vervolgens gebruikt in een vochtige omgeving zoals een badkamer, dan is het beter om antivochtbehandelingen toe te passen.

Een paneel met verschillende planken, misschien te gebruiken als boekenkast. Sommige mensen versieren ze met kunsthangplanten of lichtsnoeren!

Een originele boekenkast die zeker opvalt. Aangezien pallets zware gewichten kunnen dragen, zijn ze ideaal om er veel boeken op te zetten.

Advertisement

Keukenaccessoires opbergen? Een pallet kan je de juiste oplossing bieden.

Er zijn ook veel ideeën voor meer ongebruikelijke modellen, die fascinerende vormen tegen de muur tekenen!

Advertisement

En vergeet niet dat je de kleur van het hout altijd kunt veranderen, met impregneermiddelen die een natuurlijke afwerking achterlaten, verzadigde verf, of nog meer verdund... Kortom, welke kleur en intensiteit ook bij de inrichting past!

Heb je er ooit aan gedacht om stukken pallet te gebruiken om je schoenen op te ruimen?

Advertisement

Ze zijn perfect voor bankjes die dienen als schoenenrek in de hal!

Hoe zou jij pallets gebruiken voor planken en rekken?

Advertisement