Heb je genoeg van het lawaai van schoenen in de wasmachine? Neem het geluid met een simpele truc weg

door Natasja

14 November 2022

Heb je genoeg van het lawaai van schoenen in de wasmachine? Neem het geluid met een simpele truc weg
Advertisement

Sportschoenen wassen in de wasmachine is een snelle en gemakkelijke manier om ze er zonder moeite weer als nieuw uit te laten zien, en veel mensen maken er heel vaak gebruik van, gezien het praktische nut ervan. Maar als je je schoenen in de trommel van de wasmachine doet, was je ze zelden of nooit samen met andere kledingstukken.

In de lege ruimte binnenin de wasmachine zitten dus alleen de schoenen, die dan, zodra het wasprogramma begint, binnenin rondgeslingerd worden en gedurende minstens een half uur of langer luidruchtig tegen de metalen wanden stuiteren. Het klinkt bijna als tromgeroffel en kan heel vervelend zijn, voor jezelf en voor de buren. Is er een methode om het geluid weg te nemen en toch schone schoenen te hebben? Ja, en een van hen, die echt eenvoudig is, is ook geïllustreerd op TikTok.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Het is een van die trucs die sommige mensen zeer waarderen, maar anderen misschien nog nooit hebben geprobeerd, en het is niet zeker dat iedereen het een goed idee vindt. Eén ding is zeker: het geluidsprobleem is effectief geëlimineerd.

Ook het profiel van @livecomposed, dat vele trucs voor het huis verzamelt, laat deze truc die het geluid verwijdert, zien.

Alles wat je moet doen is:

    1. Neem je te wassen paar schoenen en trek de veters omhoog, knoop ze samen.
    2. Wanneer het paar is verbonden door deze lange veters, houd de schoenen hangend voor de trommel, zonder ze erin te plaatsen.
    3. Houd de schoenen altijd vast bij de knoop die de veters verbindt, en trek deze omhoog zodat hij hoger ligt dan de rand van de deur.
    4. Sluit de deur en laat het geknoopte uiteinde van de veters aan de buitenkant zitten.

Dit is de truc: als de deur sluit, wordt de veter vastgezet in de pakking, zodat de schoenen in de trommel blijven, maar hangend. Ze zijn bereikbaar voor water en zeep, maar rollen niet eindeloos rond.

Worden ze voldoende gewassen en gespoeld? Bekijk de video https://www.tiktok.com/@livecomposed/video/7125218583088614699 om te oordelen, of beter nog probeer het thuis en beslis of je deze stille reinigingsmethode al dan niet overneemt, of probeer misschien oude (maar schone en liefst witte) handdoeken toe te voegen die de schokken tenminste een beetje opvangen.

Advertisement