De vriezer ontdooien: eenvoudige stappen om het veilig en snel te doen

door Natasja

13 November 2022

De vriezer ontdooien: eenvoudige stappen om het veilig en snel te doen
Advertisement

Goed onderhoud van koelkasten en vriezers houdt in dat ze regelmatig moeten worden ontdooid. Je moet er minstens één keer per jaar voor zorgen, en bij oudere apparaten zelfs een paar keer. Sommige mensen maken zich geen zorgen omdat ze anti-frost modellen hebben, maar zelfs in die gevallen is het volgens velen een taak die "nooit kwaad kan". Maar het is zeker een taak die je moet doen als je problemen begint te merken bij de werking van het apparaat, en in ieder geval is het altijd een heel vervelende en moeizame aangelegenheid.

Hoe kun je dit het beste doen? Er zijn een paar kleine trucs en voorzorgsmaatregelen om te onthouden om ervoor te zorgen dat het proces wordt versneld en schade wordt voorkomen. Lees verder voor meer informatie.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het eerste wat je moet doen is het apparaat leeg te maken van alle voedsel, dus het is beter om vooruit te plannen.

Wanneer de dag van dit klusje aanbreekt, trek de stekker uit de vriezer en rust jezelf uit met:

  • Een kom, teil of pan van een zodanige grootte dat deze gemakkelijk op de diepvriesplanken past;
  • Een siliconen of houten pollepel
  • Als je wilt, ook een föhn (het gebruik daarvan in de buurt van het water dat uit de vriezer komt tijdens het ontdooien is echter een risico, let dus op)Veel theedoeken of oude handdoeken

1. Leg handdoeken en theedoeken op de vloer, onder de vriezer en ook op de vloer in de vriezer, om al het water op te vangen als het ijs smelt;

2. Vul de kom/pan met warm water en plaats deze in de vriezer.

3. Sluit de deur en wacht tot de warmte van het water in de kom zijn werk doet.

4. Ververs het water zodra het is afgekoeld, dit zal het proces versnellen.

5. De handdoeken grondig uitwringen of vervangen 

6. Wanneer het ijs gemakkelijk loslaat, kun je de meer resistente ophopingen bewerken met behulp van een siliconen spatel of houten pollepel, waarbij je erop let dat alleen het ijs loslaat zonder het te forceren op nabijgelegen plastic, metalen of elektrische onderdelen.

7. Als je eerder klaar wilt zijn, kun je ook proberen een föhn te gebruiken, maar wees altijd voorzichtig bij het water. Zorg ervoor dat er nooit water in aanraking komt met enig deel van de föhn, zelfs niet met het snoer.

Met deze trucs kost het ontdooien van de vriezer veel minder tijd dan de klassieke methode waarbij je de stroom uitschakelt en urenlang, misschien zelfs de hele nacht, met de deuren open wacht en vaak een plas water op de vloer aantreft als je wakker wordt.

Heb jij nog onfeilbare trucs voor het ontdooien van de vriezer?

Advertisement