Microvezelbanken en -fauteuils: de truc van TikTok om alle vlekken te laten verdwijnen

door Natasja

25 November 2022

Microvezelbanken en -fauteuils: de truc van TikTok om alle vlekken te laten verdwijnen
Advertisement

Microvezelbekleding is een van de meest voorkomende opties voor de meeste woonkamermeubels: banken, fauteuils en poefs worden vaak bekleed met deze stof, die vrij duurzaam is, in talloze kleuren bestaat en vooral niet bijzonder duur is in vergelijking met andere soorten bekleding voor dat soort meubels.

In tegenstelling tot andere, vaak waardevollere materialen zijn microvezeloppervlakken echter iets minder vergevingsgezind als het gaat om vuil. Bepaalde vlekken en kringen lijken eeuwig te willen blijven zitten, nadat ze zich hebben gevormd, en soms lijken de gebruikelijke middelen niet het gewenste effect te hebben. Op TikTok probeerde een creator echter een populaire truc uit, die blijkbaar in staat was om van tien jaar oud vuil af te komen. Je hebt maar één middel nodig dat je gebruikt om glas te reinigen, maar lees verder om te ontdekken hoe je het gebruikt.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

De Tiktokker waarover we je vertellen is @livecomposed, die haar feed vult met huishoudelijke trucs en schoonmaakproducten, waarbij ze vaak ook de remedies test die online het populairst zijn. Deze keer ging het om het testen van een truc waarmee ze een met microvezel beklede poef er weer als nieuw uit kon laten zien.

Aan het begin van de video https://www.tiktok.com/@livecomposed/video/7148953101800574251 zien we een grijsachtige kring op de beige bekleding, het soort dat je niet kunt negeren, maar waarvan je vaak niet weet hoe je het moet verwijderen. Het lijkt op een vloeibare vlek die zich heeft verspreid en een onuitwisbaar spoor achterlaat.

Op dat moment wapent de vrouw zich met het aanbevolen product, een reinigingsschuim voor ramen, en bedekt de hele bekleding met een royale laag. Dan begint ze met een borstel in de hand de hele poef krachtig en systematisch te schrobben. Je ziet niet of ze de poef afspoelt of niet, maar je komt al snel op het moment dat ze met een soort bekledingsschraper over de nu schone poef gaat alsof hij nieuw is.

In de commentaren zijn veel mensen het erover eens dat glasreinigingsproducten (hoewel niet wordt gespecificeerd of het de schuimproducten moeten zijn, of zelfs de vloeibare) ook wonderen doen op vuile tapijten en vloerkleden.  Heb jij het wel eens geprobeerd?

Advertisement