Alternatieve kerstbomen: 10 prachtige ideëen ter inspiratie

door Natasja

14 November 2022

Alternatieve kerstbomen: 10 prachtige ideëen ter inspiratie
Advertisement

De kerstboom maakt deel uit van een traditie die iedereen al al jaren in ere wil houden. Voor sommige mensen is het een soort ritueel en een gelegenheid om samen te zijn met dierbaren en hun huis te versieren voor de feestdagen. Voor anderen, misschien met een iets meer esthetische benadering, is het een manier om mooie decoraties te kiezen die bij hun inrichting passen. Het is in ieder geval iets waar bijna iedereen van geniet.

Maar onder de liefhebbers zijn er de traditionalisten en de creatievelingen. Er zijn mensen die kiezen voor de traditionele boom met lichtjes en ballen in typische kerstkleuren en mensen die daarentegen de voorkeur geven aan iets anders, fantasierijker en minder banaal.

Als u tot de tweede categorie behoort, is hier voor u een klein overzicht van ongelooflijke ideeën voor een alternatieve boom. Het is een verzameling voorstellen voor alle smaken.

Advertisement

De boom op de foto, bijvoorbeeld, is een kleine boom met een alternatieve vorm maar klassieke versieringen. Het is een kale boom die duidelijk niet, zoals te zien is aan de vorm, een spar of dennenboom is. Het idee om hem te versieren met lichtjes, ballen en andere kerstaccessoires is echter enigszins bizar en origineel, maar niettemin indrukwekkend.

Advertisement

Een boom gemaakt van gerecycleerde houten kisten is perfect voor een goedkope kerst, maar het is echt schilderachtig en voor de echte creatievelingen.

En voor een meer elegante en minimalistische creatie die toch indruk maakt, heb je ooit aan gedacht om transparante draden in de vorm van een boom te gebruiken? De ballen lijken te zweven in de lucht en deze kunstboom, met zijn enigszins conceptuele stijl, zal iedereen die hem ziet verbazen.

Een conceptueel voorwerp, vergelijkbaar met het vorige, kan ook worden gemaakt met alleen lichtsnoeren, opnieuw spelend met de typische dennenboomvorm.

En wat te denken van deze nepwaterval van ballen die verf simuleren en van bovenaf vallen en de boom op magische wijze transformeren? Het effect is verbazingwekkend en de realisatie is niet eens zo ingewikkeld. Het belangrijkste is om een aanzienlijk aantal ballen te hebben.

Advertisement

De houten boom met ingebouwde planken om decoraties op te zetten is natuurlijk ook een onconventionele boom. Het is echter zeer stijlvol en zal, gecombineerd met een bepaald type decor, zeker mooi staan.

En dan is er nog het romantische idee van de boom met foto's. Hij is creatief, origineel en heeft een aanzienlijke emotionele component die er waarde aan toevoegt. En verder heeft hij het voordeel dat hij goedkoop is en vrijwel geen ruimte inneemt.

Advertisement

Een boom van hout of ander materiaal, gestructureerd met planken waaroo decoraties kunnen worden aangebracht, kan een optimale oplossing zijn voor wie de boom wil combineren met een kerststal of een typisch miniatuurkerstdorp. Twee opties in één zijn echt een geweldig idee.

De boom van boeken is een idee dat de laatste jaren in verschillende contexten populair is geworden. Vooral voor boekliefhebbers kan het ongelooflijk spannend zijn om het thuis te maken. 

Advertisement

En tenslotte, voor de liefhebbers van woorden, is hier nog een hele leuke, goedkope en ecologische optie. Alleen al stukjes hout met je favoriete woorden erop kunnen een werkelijk spectaculaire 'muur'-boom vormen.

Welke van deze prachtige voorstellen zou je thuis willen realiseren?

Advertisement