Krijg je haar niet uit de afvoer? Probeer deze gemakkelijke en super goedkope truc

door Natasja

10 November 2022

Krijg je haar niet uit de afvoer? Probeer deze gemakkelijke en super goedkope truc
Advertisement

Het is een van de meest ongewenste, op het randje van walgelijke, taken die je in huis moet doen, maar iemand moet het doen. En als het dan toch moet, laat het dan tenminste zo snel en pijnloos mogelijk gebeuren. We hebben het over het uit de afvoerputjes van de douche, badkuip of wastafel halen van haren.

Hoe vaak we het ook doen, die vochtige massa, vaak vol zeepresten en allerlei vuil, is altijd een beetje smerig, maar als je de afvoer periodiek en efficiënt kunt leegmaken, verspil je niet al te veel tijd met dit klusje. Niet iedereen heeft de juiste sondes, en er zijn smalle afvoeren waar ze misschien niet eens in passen. En als je geen haken wilt maken van draad of metalen kleerhangers, kun je een andere gemakkelijke en effectieve methode toepassen. Lees verder om erachter te komen wat het is.

via @cleaningwithgabie/

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

Een voorbeeld hiervan zien we in een post op TikTok van de @cleaningwithgabie pagina. Alles waar je je mee moet wapenen is:

  • Een harde plastic kabelbinder, het soort dat gebruikt wordt om elektrische kabels vast te binden.
  • Een schaar.

Echt, dat is het. De kabelbinder moet zo plat en breed mogelijk zijn. Ze zijn gemakkelijk te vinden en ook erg goedkoop. Maar als je het snel wilt doen en er geen in huis hebt, zijn de platte, brede en dikke plastic bandjes die vaak kartonnen dozen sluiten een goed alternatief. Snijd een segment van minstens 30 of zelfs 40 cm lang. Zorg ervoor dat ze recht zijn.

Hoe verder te gaan?

    1. Neem de kabelbinder of bandje, en maak sneden aan één kant, schuin, en slechts tot halverwege de breedte. Een beetje 'visgraat', met inkepingen die de band niet breken.
    2. Schuif het ingesneden plastic segment in de afvoer, beweeg hem een beetje heen en weer en trek omhoog: het neemt de haren in de afvoer mee.

Je ziet hier https://www.tiktok.com/@cleaningwithgabie/video/7154431278924778757?is_from_webapp=v1&item_id=7154431278924778757 hoe makkelijk het is. Omdat het om plastic gaat, kun je de (schoongemaakte) kabelbinder bovendien altijd gebruiksklaar in de badkamer bewaren, zonder het risico dat hij door vocht wordt beschadigd, zoals het geval is bij handgemaakte metalen haken, die op den duur gaan roesten.

Heb je deze methode wel eens geprobeerd?

Advertisement