Maak je leven gemakkelijker met 6 trucs om op eenvoudige manier huishoudelijke klusjes te doen

door Natasja

09 November 2022

Maak je leven gemakkelijker met 6 trucs om op eenvoudige manier huishoudelijke klusjes te doen
Advertisement

Niemand wil de hele dag, elke dag, schoonmaken, afstoffen of het huis opruimen. Maar we kunnen ook niet de vele routinematige huishoudelijke taken overslaan, waarvan sommige ons meer bezighouden dan andere. En er zijn er die ons geduld op de proef lijken te stellen, die meer tijd innemen dan we hebben.

Vaak kunnen we onszelf echter het leven gemakkelijker maken met een paar trucjes die alles sneller en eenvoudiger maken, waardoor het moment van deze werkzaamheden veel sneller en zonder enige vorm van irritatie voorbij gaat. Misschien zelfs met voldoening. Dit zijn de ervaringen die online gebruikers delen om te koesteren, zoals de onderstaande tips.

Advertisement

Een kledingstomer... maar niet alleen

Een kledingstomer... maar niet alleen

Amazon

Stoomapparaten (stoomreinigers of stoomstrijkers) zijn vandaag de dag heel gewone, goedkope en ook handige voorwerpen. Het is handig om ze in huis te hebben, niet alleen om kreukels uit een overhemd of gordijn te verwijderen (zonder het strijkijzer aan te hoeven zetten), maar ook omdat je de hete, geconcentreerde stoom van de apparaten kunt gebruiken om... schoon te maken! Als het gaat om een spiegel of een ander klein oppervlak dat snel gereinigd moet worden, zijn deze hulpmiddelen veel handiger!

Advertisement

Pluizenroller

Pluizenroller

RIPJ4WZ/Reddit

Als je honden en katten hebt, is de pluizenroller een waardevolle bondgenoot om je kleren toonbaar te maken. Maar het is ook handig voor het verwijderen van al het droge vuil, en spinnenwebben, die zich op muggennetten vormen, zonder ze te hoeven demonteren.

Eindelijk, een stoffer... die stof verzamelt!

Eindelijk, een stoffer... die stof verzamelt!

druncanshaw/Reddit

Hoe vaak doet de rubberen pakking van de vuilnisbakken je kostbare tijd verliezen, omdat hij niet goed hecht aan de vloer en er in feite voor zorgt dat het laatste stof en vuil dat met de bezem is verzameld over de vloer verplaatst, onder de stoffer door, in plaats van erin te gaan? Je kunt dit verhelpen met een beetje tape!

Haar uit vloerbedekking en tapijten verwijderen

Haar uit vloerbedekking en tapijten verwijderen

caturday21/Reddit

Als je geen tijd hebt om de stofzuiger - of ook de tapijtreiniger - te pakken om tapijten en vloerbedekking schoon te maken, kun je toch het grootste deel van het vuil (vooral haar en dierenharen) verwijderen door een trekker te gebruiken zoals die voor ramen of die in de douche wordt gebruikt.

Het werkt zelfs op de bekleding van fauteuils en banken!

Weg met sporen op muren en vloeren

Weg met sporen op muren en vloeren

Khranky/Reddit

Hoeveel voorwerpen, van schoenen tot koffers, laten sporen (echte donkere strepen) achter op vloeren en muren? Een manier om ze uit te wissen is een tennisbal te gebruiken als gum, misschien zelfs op een stokje gestoken voor het gemak. Anders kun je gebruik maken van de wondersponzen (sponsjes van melamineschuim), die - we herinneren je eraan - altijd worden gebruikt na ze nat te hebben gemaakt en uit geknepen te hebben.

Advertisement

Handige aluminiumfolie

Handige aluminiumfolie

Creativo

In de wasdroger vermindert een bal aluminiumfolie de statische elektriciteit, en in de vaatwasser helpt het om alles te laten glanzen!

Wat zijn jouw favoriete trucjes die je in huis toepast?

Advertisement