Maak de metalen vuilnisbak schoon en laat hem glanzen met een onverwacht middel

door Natasja

11 November 2022

Maak de metalen vuilnisbak schoon en laat hem glanzen met een onverwacht middel
Advertisement

Een van de beroemdste middelen ter wereld onder wie zich met onderhoudswerkzaamheden bezighoudt, of meer bepaald bij het repareren van motoren (daar is het voor gemaakt), is een smeer- en reinigings- middel dat WD-40 heet. In de loop der jaren is de naam van het specifieke product bijna synoniem geworden met het soort artikel, en het is immers een merk dat overal ter wereld te vinden is.

Het wordt echter niet alleen gebruikt voor mechanische of reparatiewerkzaamheden in het algemeen: doe-het-zelvers gebruiken het ook voor een lange lijst van verschillende schoonmaaktaken en -situaties, zoals het verwijderen van hardnekkig vuil van de metalen oppervlakken van een vuilnisbak, die vervolgens weer als nieuw glanst.

via @cleaningwithgabie/TikTok

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

Ook een Tiktokker, @cleaningwithgabie, die zich bezighoudt met schoonmaaktips laat dit soort gebruik zien. De vrouw presenteert de truc als een waar ze niet zonder kan, en te oordelen naar de getoonde doeltreffendheid, kan je zien waarom.

Hoe vaak gebeurt het namelijk niet dat je de vuilnisbak moet schoonmaken - vooral die waarin organisch of gemengd afval wordt verzameld - en dat je te maken krijgt met vuil dat inmiddels is aangekoekt, ondanks alle zorg die je aan het gebruik van die bak besteedt. Als de bak van metaal is (roestvrij staal, vooral), hoef je alleen maar een beetje WD-40 bij de hand te hebben en je kunt de bak moeiteloos schoonmaken.

Zoals je kunt zien in de video, bewapende de vrouw zich met:

  • WD-40
  • een zachte doek
  • een metalen schraper

En om schoon te maken deed ze gewoon het volgende:

    1. Spuit wat smeermiddel/reiniger op het deksel, dat was de plek waar het vuil zat;
    2. Til het door het product losgeweekte vuil op met de schraper, die zo wordt gebruikt dat het oppervlak niet wordt bekrast;
    3. Wrijf met een zachte doek (het soort dat geen pluisjes achterlaat, om te laten glanzen) en het oppervlak is zo schoon en glanzend als nieuw.

Er is zeer weinig nodig, en geconcentreerd op de te reinigen zone. Aangezien het een krachtig smeermiddel is, moet je altijd handschoenen dragen om je huid tijdens deze handelingen te beschermen. En misschien ook een doek speciaal alleen voor dit soort handelingen gebruiken, zodat je geen WD-40 veegt op oppervlakken die je normaal op een andere manier schoonmaakt.

Kortom, een snelle en gemakkelijke methode die altijd goed van pas kan komen!

Advertisement