De hele badkamer ontgeuren door het toilet te parfumeren: de meest effectieve trucs en middelen

door Natasja

12 November 2022

De hele badkamer ontgeuren door het toilet te parfumeren: de meest effectieve trucs en middelen
Advertisement

Iedereen probeert voortdurend aangename geuren in de badkamer te bestrijden. Ook in een zeer schone badkamer kunnen ze helaas blijven bestaan en niemand vindt het fijn om ze constant te ruiken. Het is wel zo dat zoals de meeste onaangename geuren hun oorsprong en verspreiding vinden in het toilet ze ook kunnen worden voorkomen als het toilet goed wordt ontsmet.

Je kunt dit doen, naast de dagelijkse reiniging van het sanitair, door middel van een aantal trucs en natuurlijke producten die je hierbij helpen. Dankzij deze trucs kun je de toiletpot en de hele badkamer parfumeren en een aangename geur van frisheid en reinheid geven.

Wij tonen je hieronder enkele bijzonder effectieve tips.

Advertisement
Pixabay

Pixabay  • Geparfumeerd zout: het eerste geheim voor het parfumeren van het toilet en de badkamer is grofzout, dat gemakkelijk kan worden geparfumeerd met essentiële oliën. Behalve als parfum wordt zout in huis ook vaak gebruikt voor reiniging en ontkalking. Daarom kan het ook in dit opzicht nuttig zijn. Voeg gewoon een paar druppels van je favoriete essentiële olie toe aan een paar eetlepels grof zout en roer tot het zout de olie heeft opgenomen. Gooi het zout dan in het toilet en laat het daar een nacht zitten. Spoel 's morgens het toilet door en het resultaat zal je zeker verbazen.
  • Water en citroen: een andere zeer nuttig en effectief middel kan een mengsel van warm water en citroen zijn. Dat citroen, net als andere citrusvruchten, een natuurlijke deodorant is, is een feit. In dit geval kun je een emmer met warm water vullen, waaraan je het sap van twee of drie citroenen toevoegt, ook oude, als je ze terecht niet wilt verspillen. Gooi het water in het toilet en laat het een hele nacht werken.

 

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Marseillezeep: Marseillezeep is een uitstekende bondgenoot in deze en vele andere gevallen. Maak er in dit geval vlokken van of koop zeepvlokken en meng ze met een paar druppels van je favoriete essentiële olie. Strooi het mengsel in het toilet en laat het daar een nacht zitten. Schrob de volgende ochtend grondig met een toiletborstel en spoel het toilet door. De geur zal zeer aangenaam zijn.
  • Baking soda en arganolie: Een andere supernatuurlijke maar zeer effectieve methode combineert de werking van baking soda met die van arganolie, die veel gebruikt wordt in cosmetica. Vooral met deze ingrediënten kun je ecologische tabletten maken om in het toilet te gooien om te ontgeuren. Meng 600 g baking soda, 4 eetlepels gemalen grof zout, 4 eetlepels essentiële citroenolie en 2 theelepels arganolie. Probeer een romig mengsel te krijgen dat je in een ijsblokjesvorm doet en laat drogen. Eenmaal uitgehard kunnen deze tabletten wanneer nodig door het toilet worden gespoeld. Daar zorgt het bruisende effect ervoor dat de geuren vanuit het toilet in de hele badkamer terechtkomen.

Wat vind je ervan? Wil je een van deze methoden proberen om je badkamer te ontgeuren?

Advertisement