12 fantastische voorstellen om het huis te verfraaien met charmante herfstige bloemstukken

door Natasja

08 November 2022

12 fantastische voorstellen om het huis te verfraaien met charmante herfstige bloemstukken
Advertisement

Elk jaar zijn we getuige van de magie van de natuur die zich in herfstkleuren hult en elk landschap verlicht met heldere, levendige penseelstreken. En samen met geel, oranje en rood getinte bladeren brengt de herfst ook een heleboel vruchten en andere seizoensgebonden lekkernijen die we altijd wel willen proeven.

Al deze symbolen van een eeuwig boeiend seizoen staan ook centraal in thematische decoraties, zoals tafeldecoraties en composities overal in huis. Ze kunnen worden gemaakt in veel verschillende maten, en met behulp van houders die we tot voor kort daarvoor misschien gebruikten voor andere decoraties of andere toepassingen.

Advertisement

Als je toevallig al enkele glazen potten wit had geverfd, zijn ze klaar om de basis te worden voor gekleurde, ook kunst-, bladcomposities. En vervolgens gebruik je dezelfde potten voor de andere seizoenen!

Advertisement

Het is niet moeilijk om glazen vazen te vinden die groot genoeg zijn voor de takken van de decoraties die in de compositie worden gebruikt, en die dan eventueel ook nog worden gevuld met gekleurde maiskolven.

Smalle, lange vazen kunnen worden gebruikt voor composities van takken en bladeren, maar ook voor kaarsen. En de vulling kan bestaan uit verschillende granen en zaden, zelfs mais of koffiebonen.

Het is ook het seizoen waarin vele noten wordt gegeten, dus amandelen, walnoten en hazelnoten kunnen ook de vazen van de tafeldecoratie vullen.

Het kleurenpalet om je op te laten inspireren voor kunstbloemen (of ook echte bloemen) is altijd die van de warme, omhullende herfsttinten dan kan het nooit misgaan.

Advertisement

Als er geen ruimte is voor vazen en schalen, kunnen grote wijnglazen volstaan.

Pompoenen kunnen niet ontbreken! Ze zijn zo belangrijk in deze decoraties dat je ze in alle vormen en kleuren kunt vinden, zelfs nep, om ze jarenlang te gebruiken en te hergebruiken.

Advertisement

De sierpompoenen, die lichter zijn dan de echte, kunnen op stokjes worden geprikt, zodat ze uit de bakjes kunnen worden getild, waarin je dan een ander soort decoratie legt om ze rijkelijk en schilderachtig te vullen.

Een ander type houder die zeer geschikt is voor decoraties in elk seizoen, ook in de herfst, zijn metalen emmers.

Advertisement

Maar niets verbiedt het vullen van glazen schalen met symbolen van de herfst, zoals pompoenen misschien.

En bedenk hoe de kleuren van mandarijnen en pompoenen ook goed passen bij lichtblauw of andere 'koelere' pasteltinten.

Advertisement

Hoe konden we appels vergeten? Ook zij zijn prachtige hoofdrolspelers van dit seizoen!

Wat is jouw favoriete type tafeldecoratie voor de herfst?

Advertisement