Weet je niet hoe je een bepaald voorwerp moet schoonmaken? Misschien kun je de vaatwasser gebruiken

door Natasja

07 November 2022

Weet je niet hoe je een bepaald voorwerp moet schoonmaken? Misschien kun je de vaatwasser gebruiken
Advertisement

Niet alleen borden, bestek, glas en diverse pannen: ook diverse andere veelgebruikte voorwerpen kunnen in de vaatwasser gewassen worden. Dat apparaat dat zo nuttig, maar ook zeer energie-intensief is, kan dus goed gebruikt worden, vooral als je niet weet hoe je het moet vullen omdat er zich te weinig vuil serviesgoed heeft opgehoopt, en het is altijd zonde om een wascyclus te starten als er nog ruimte is voor zoveel meer. 

Zo heb je nog eerder dan je dacht schone borden, pannen en glazen en bespaar je jezelf ondertussen de moeite om een paar dingen met de hand af te wassen om ze gelijk weer te gebruiken. Soms zijn de minder "conventionele" voorwerpen die in het apparaat worden toegevoegd, echter van een type dat je misschien niet samen met de borden en het bestek wilt wassen. Lees verder voor meer informatie.

Alydar1990/Reddit

Alydar1990/Reddit

  • Accessoires voor knutselwerkjes, of ze nu van duurzaam plastic of glas zijn: als je glazen, paletten of andere accessoires hebt gebruikt voor verven of decoreren, en je wilt ze weer zo goed als nieuw maken, dan kan de vaatwasser je helpen. Als je zelfgemaakte verf met voedselkleurstof hebt gebruikt, kun je die ook samen met gewoon serviesgoed laden.
  • Badkamerprullenbakjes: deze moeten worden afgewassen met andere dingen die je niet meer gebruikt om voedsel te bereiden of om te eten. Maar er word je een hoop moeite en gedoe bespaard.
  • Honden- en kattenbakken: zowel droge als natte voer- en waterbakken verdienen vaak een goede schoonmaakbeurt.
  • Zeephouders in de badkamer, houders van diverse voorwerpen: een wasbeurt met compatibele voorwerpen, en weg met al het vettige vuil dat zich erop afzet.
  • Plastic speelgoed van kinderen: sommige mensen gebruiken de wasmachine en anderen de vaatwasser. 
  • Magnetronschalen en draaiplateaus: het hoort tenslotte ook tot het keukengerei.
  • Om soortgelijke redenen, ook kruidenpotjes.
  • Koelkastplanken, die je eerst weer op kamertemperatuur moet brengen, als ze van glas zijn. En in ieder geval zonder een te hoge temperatuur te kiezen.
  • Middelgrote lampenkappen.
  • Stofzuigeraccessoires.

Als het gaat om voorwerpen die door warmte beschadigd kunnen worden, kies dan vaatwasprogramma's voor delicate voorwerpen (zoals kristal), die rond de 40° liggen.

Er zijn zelfs mensen die vaatwassers gebruiken voor kleine kledingstukken of sportuitrusting. Zou je de vaatwasser op een van deze manieren gebruiken?

Advertisement