8 geniale oplossingen voor een opgeruimde en supergeorganiseerde badkamer

door Natasja

04 November 2022

8 geniale oplossingen voor een opgeruimde en supergeorganiseerde badkamer
Advertisement

De badkamer is ongetwijfeld de ruimte in huis die het best georganiseerd moet worden. Om aan ieders behoeften te kunnen voldoen en om allerlei producten en persoonlijke bezittingen te kunnen bevatten, is het noodzakelijk dat de badkamer perfect opgeruimd is om geen chaos te veroorzaken.

Dit gaat niet altijd gemakkelijk, vooral wanneer de ruimtes klein zijn en er veel voorwerpen moeten worden bewaard. Er zijn echter een aantal slimme en zeer nuttige oplossingen die kunnen bijdragen tot de organisatie en het comfort van een badkamer die superuitgerust is zonder rommelig te zijn.

We hebben hieronder enkele tips voor je verzameld.


Advertisement

Een metalen stijltanghouder die kan worden vastgeklikt waar hij nodig is, hoewel niet zo'n innovatieve uitvinding maar al tamelijk gedateerd en gebruikt in kapsalons, is het een zeer nuttige oplossing die ook in huis altijd het overwegen waard is.

Advertisement

Als je nooit weet waar je shampoo, douchegel en andere producten moet laten tijdens het douchen, kunnen elastiekjes aan zuignappen aan de muur een geweldig idee zijn.

De toiletrolhouder, om altijd een voorraad aan het toilet bevestigd te hebben, is zeker een goede oplossing voor zowel jezelf als voor de gasten.

Ook de stang om de handdoek direct onder de wastafel te hangen, om druppelen te voorkomen, is een ongelooflijk handige optie.

En wat vind je van deze zeer minimale maar echt functionele handdoekrekken? Ze zijn mooi om te zien en zeer nuttig voor orde en organisatie.

Advertisement

Vakken voor douchegel, shampoo en dergelijke, bevestigd aan het douchegordijn, zijn nog zo'n creatief idee dat een hele verandering teweeg kan brengen in het dagelijks leven en de orde in huis.

Deze spiegel met opbergplanken is ook een optie die we al hebben gezien en overgenomen uit de woonkamer. Maar we verzekeren je dat als je ruimte nodig hebt, het in de badkamer plaatsen een werkelijk winnende keuze is.

Advertisement

En tenslotte, voor wie weinig ruimte heeft en warm, ontspannend baden heerlijk vindt, is hier een zeer handige opvouwbare badkuip. Gesloten neemt hij weinig ruimte in beslag en open is hij een degelijke vervanger van de klassieke badkuip. Als je geen echt bad kunt hebben door een kwestie van ruimte, waarom zou je jezelf dan het plezier van een lekker bad nemen onthouden?

Zou je een van deze fantastische ideeën willen proberen?

Advertisement