Stressvrij schoonmaken: 3 trucs om in gedachten te houden bij huishoudelijke klusjes

door Natasja

03 November 2022

Stressvrij schoonmaken: 3 trucs om in gedachten te houden bij huishoudelijke klusjes
Advertisement

Smetteloze schoenen die worden verpest door donkere strepen op de zool of het bovenwerk, een hagelwit kledingstuk met een volstrekt ongewenste vlek of zelfs gewoon de tijd die het kost, en die we soms niet hebben, om de droogcyclus van de droger af te ronden: dit zijn geen onoverkomelijke problemen, maar wel kleine ergernissen die je dag kunnen verpesten. Het kan dus nuttig zijn om de juiste truc te hebben om deze gebeurtenissen in alle rust en efficiëntie aan te pakken.

Dit zijn eenvoudige trucs om toe te passen wanneer dat nodig is, en voor deze drie situaties toont een TikTokker haar favoriete oplossingen. Lees verder om te ontdekken welke dat zijn.


via @mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

We hebben het over het account van @mama_mila_ die in een heel snel filmpje drie trucs toont waar ze niet meer zonder kan.

    1. Om sneakers weer perfect wit te maken.
    In dit geval gebruikt ze tandpasta, die ze met behulp van een borstel over het hele bovenwerk wrijft. Het lijkt op een afwasborstel. Over het algemeen wordt bij dit type truc aanbevolen geen tandpasta met gelbestanddelen te gebruiken, maar de voorkeur te geven aan witte, traditionele tandpasta's.
   Je wrijft overal waar vuil zit en spoelt dan af, ook met een natte doek (maar het kost meer tijd en geduld).
   2. Om vlekken en kringen uit witte kleding te verwijderen. In dit geval is de bondgenoot waarvan niet iedereen weet dat die gebruikt kan worden, scheerschuim. Je doet wat direct op de bevlekte stof en vervolgens laat je met een oude tandenborstel of een borstel met niet te harde haren het product in de vezels trekken, waarbij je zachtjes wrijft. Spoel voortaan met de hand of, beter nog, schakel over op een normaal wasprogramma. Ook hier is het altijd aan te bevelen traditionele scheerschuimen zonder gelbestanddelen te gebruiken.
    3. Om de droogtijd te versnellen: om tijd te besparen volstaat een eenvoudige truc, namelijk om een schone, droge witte handdoek in de trommel te doen samen met de natte kleren die uit de wasmachine komen.

Om de trucs te bekijken, klik hier https://www.tiktok.com/@mama_mila_/video/7155758673883696385. Ze zijn eenvoudig, en misschien paste je er al een toe? Zo niet, welke zou je eerst willen proberen?

Advertisement