Probeer deze eenvoudige en effectieve methode om de vuilnisbak grondig te reinigen

door Natasja

10 November 2022

Probeer deze eenvoudige en effectieve methode om de vuilnisbak grondig te reinigen
Advertisement

Zelfs de schoonste persoon ter wereld krijgt af en toe te maken met het vuil en de onaangename geuren die ontstaan in de vuilnisbakken die overal in huis staan. In elke kamer, vooral in de keuken en de badkamer, veroorzaakt de opeenhoping van afval in die vuilnisbakken, zelfs als ze regelmatig worden geleegd, op den duur allerlei residuen en daarmee echt onaangename geuren.

Je kan niet anders dan af en toe de handen uit de mouwen steken en de bakken zelf grondig schoonmaken. Iedereen heeft zijn of haar eigen favoriete methoden, maar om goed te ontvetten en te ontgeuren is hier een methode die ook op TikTok wordt aanbevolen, door creator Carolina McCauley.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @carolina.mccauley/TikTok

Video tutorial via @carolina.mccauley/TikTok

De vulnisbak in de video is gemaakt van roestvrij staal, maar afgezien van de laatste stap van de werkwijze kan de door Tiktokker voorgestelde methode ook gemakkelijk worden toegepast op plastic bakken.

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • Schoonmaakhandschoenen
  • Afwasmiddel
  • Baking soda
  • Babyolie (voor metalen bakken)
  • Een borstel met lange steel
  • Een microvezeldoekje
  • Een waterslang

De stappen zijn echt eenvoudig. Het houdt het volgende in:

    1. Doe handschoenen aan en verwijder alle afval van de bodem van de bak.
    2. Dus neem het pakje baking soda en strooi het royaal in de bak.
    3. Giet er nu wat afwasmiddel bij. Je moet wat op de wanden en wat op de bodem van de bak gieten.
    4. Wapen jezelf met de borstel met lange steel en begin de hele binnenkant van de bak krachtig te schrobben. Ga met de borstelharen gevuld met zeep en baking soda op dezelfde manier te werk aan de buitenkant.
    5. Als je alles hebt schoongemaakt, waarbij je alle restvuil hebt weggeschraapt, is het tijd om grondig af te spoelen met de waterslang, bij voorkeur een drukslang (de slangmond met je vinger gedeeltelijk sluiten).
    6. Je kunt het grondig drogen met een doek, vooral als het een metalen bak is, waar anders waterstrepen duidelijk zichtbaar blijven.
    Vooral bij een bak als die in de video kun je voor een perfecte afwerking zorgen door de hele buitenkant te laten glanzen met een paar druppels babyolie, die je op een droge microvezeldoek giet en vervolgens over het oppervlak wrijft.

Je kunt de TikTok video hier https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/7155463501954305282?is_from_webapp=v1&item_id=7155463501954305282 bekijken.

Het is heel eenvoudig, en het is de moeite waard eraan te denken om de bakken minstens om de twee weken op dezelfde manier schoon te maken, zodat je je nooit teveel moet inspannen om ze schoon te maken. Hoe maak jij ze meestal schoon?

Advertisement