Decoreren met ledlampjes: 11 fascinerende ideeën voor inspiratie

door Natasja

24 November 2022

Decoreren met ledlampjes: 11 fascinerende ideeën voor inspiratie
Advertisement

Ledverlichting is een verlichtingssysteem dat gekoppeld is aan een uitgesproken moderne smaak in interieurdesign. In feite heeft het een heel bijzondere charme omdat je de lichtbron niet ziet, zoals bij lampen, spotjes en kroonluchters, maar alleen de lichtbundel ziet die van de bron uitgaat, een licht dat op subtiele wijze op de aangrenzende oppervlakken afstraalt, alsof het afkomstig is van de meubels en architectonische elementen waarop (of waarachter) de led's zijn gemonteerd.

Met het juiste idee werken ze in elke kamer van het huis, van de keuken tot de slaapkamer. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Het is een type verlichting dat vaak wordt gekozen voor trappen, in het bijzonder voor leuningen: lichtstrips zijn ideaal om de vormen van deze meubelelementen te volgen, en tegelijkertijd de zichtbaarheid van de treden te verbeteren zonder de hele ruimte diffuus te verlichten.

Advertisement

Ze zijn ook perfect als oplossing om de treden van hangende trappen te verlichten en ze zo nog lichter te maken.

Een andere moderne en fascinerende manier om led's in verlichting te benutten is met wandlampen (soms ook vloerlampen), super minimaal, gereduceerd tot essentiële geometrische vormen als een lijn.

Bijvoorbeeld een lichtspoor achter een dunne, zwarte balk die verticaal op een muur is geplaatst.

Een designidee dat ook perfect past in de hoeken van kamers!

Advertisement

De visuele weergave van het licht dat op een hele muur straalt, is ook perfect voor het hoofdeinde van het bed, hoewel het geen leeslampjes kan vervangen.

En dus, overal waar de lijnen van het meubilair moeten worden benadrukt of gevolgd, is een ledlamp perfect, ook in het geval van rekken en diverse boekenkasten.

Advertisement

En waarom niet aan de onderkant? Er is een hele interieurtrend waarbij ledlampen op de onderrand van keukenkastjes worden gemonteerd, die zo, 's nachts ingeschakeld, op futuristische wijze over de vloer lijken te zweven.

Is de onderrand echter die van bovenkasten, dan zijn ze een ideale oplossing om aanrechten te verlichten zonder spots of plafondlampen te gebruiken.

Advertisement

Led's zijn gewoon ideaal voor het tekenen en decoreren van elke omgeving met licht.

Heb jij al geprobeerd je huis te versieren met ledverlichting?

Advertisement