Voor perfecte ramen volg gewoon deze waardevolle tips

door Natasja

01 November 2022

Voor perfecte ramen volg gewoon deze waardevolle tips
Advertisement

Een glanzend raam zonder kringen is mooi om te zien, maar draagt ook bij tot de uitstraling van het huis. Als de ramen perfect helder zijn, zonder patina en vuil, laten ze alle kleuren en het buitenlicht op een unieke manier binnen, maar hoeveel moeite kost het om ze in die staat te houden! En hoe frustrerend is het om te merken dat er nog steeds strepen zijn op die plaatsen waar je al met de doek hebt geveegd. 

Het is geen strijd die bij aanvang verloren is, maar een taak die met de juiste trucs moet worden aangepakt, juist om te voorkomen dat je inspanning teniet wordt gedaan door een resultaat dat niet geheel bevredigend is. Dus welke tips moet je in gedachten houden om ramen onberispelijk te laten glanzen?

Advertisement
Creativo

Creativo

1. Doe dit schoonmaakklusje niet wanneer het buiten zonnig is, beter op een bewolkte dag of in de koelere uren, zodat de zonnestralen de middelen niet drogen zodra ze worden aangebracht, waardoor onvermijdelijk strepen op het glas achterblijven.

2. Gebruik altijd warm water, maar niet kokend: als het warm genoeg is, lost het het vuil beter op, vooral aan de buitenkant.

3. Gebruik altijd alleen doeken die geschikt zijn voor glas, of krantenpapier of zelfs lichte, delicate katoenen doeken. Niets schurend, pluizend of papier zoals keukenpapier, dat altijd resten achterlaat op het glas.

4. Laat nooit meer dan een maand verstrijken tussen de schoonmaakbeurten: zo wordt het moeilijker voor verraderlijke vuilvlekken om zich op te hopen.

5. Geef de voorkeur aan middelen op alcoholbasis of witte azijn, die perfect in staat zijn vuil op te lossen en minder vlekken achterlaten. Er zijn ook alternatieve doe-het-zelfmiddelen zoals talkpoeder, maar bij een grondige schoonmaak die langere tijd is uitgesteld, helpen alcohol of azijn het beste.

6. Een ander ingrediënt dat je kunt gebruiken is citroenzuur, dat moet worden opgelost in heet water (een paar theelepels in 750 ml water is voldoende), en om het ontvettingsvermogen te vergroten kun je er een of twee druppels afwasmiddel bij gieten, ook goed opgelost.

7. Verwijder voor het schoonmaken het grootste deel van het vuil met stofvangers of microvezeldoeken.

8. Maak bij het schoonmaken gelijkmatige bewegingen van boven naar beneden, zonder te overlappen. Gebruik meer water bij de eerste stap en iets minder bij de tweede.

9. Droog onmiddellijk met krantenpapier of de doeken die gebruikt worden voor het laten glanzen van de autocarrosserie.

Succes ermee!

Advertisement