Probeer twee zeer eenvoudige methoden om een tanktop supercompact op te vouwen

door Natasja

23 November 2022

Probeer twee zeer eenvoudige methoden om een tanktop supercompact op te vouwen
Advertisement

Tanktops worden het hele jaar door gebruikt: er zijn tanktops die in de zomer worden gedragen, maar ook als ondergoed en voor sportactiviteiten. Zo komt het dat je ze moet wassen, drogen en opbergen in lades of ook in bagage voor een reis of in sporttassen moet stoppen, ongeacht het seizoen.

Het zijn ongetwijfeld geen omvangrijke kledingstukken op zich, maar wanneer de ruimte in meubels of tassen beperkt is, kan elke gewonnen centimeter een verschil maken. Dus wat is de beste methode om tanktops snel en efficiënt op te vouwen, zodat ze supercompact worden en overal passen? De expert in deze technieken op TikTok wijst twee verschillende aan om te proberen. Lees verder om erachter te komen welke dat zijn.

via @thefoldinglady/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @thefoldinglady/TikTok

Video tutorial via @thefoldinglady/TikTok

The Folding Lady toont ons eerst een methode in drie stappen, die begint met het plat leggen van de tanktop op een vlakke ondergrond. Daarna:

    1. Neem de bovenkant van het kledingstuk (de hals en schouders) en vouw het dubbel, zodat de bovenkant overeenkomt met de onderkant.
    2. Je krijgt een horizontale rechthoek voor je. Neem dan de linkerkant en breng die naar het midden, en doe hetzelfde met de andere.
    3. Nu heb je een verticale rechthoek gemaakt, en hoef je alleen nog maar de ene kant naar de andere toe te rollen, totdat je de rol in de open flap stopt.

Advertisement
Video tutorial via @thefoldinglady/TikTok

Video tutorial via @thefoldinglady/TikTok

Een alternatieve methode, getoond door de Tiktokker in dezelfde video, is nog sneller, maar eindigt niet met een methode om het pakket te "vergrendelen" zoals in het eerste geval. Het is echter een soortgelijke techniek, die vooral nuttig is voor het opbergen van kleding in lades.

    1. Begin altijd met het dubbelvouwen van de tanktop, zoals bij de eerste methode.
    2. Neem nu de onderkant en vouw die naar boven tot de helft van de hoogte.
    3. Voor je is de tanktop nu een horizontale strook, die je gewoon van links naar rechts (of zelfs andersom als je dat liever doet!) om kunt vouwen.

Dit zijn zeer eenvoudige en doeltreffende bewegingen, en je kunt ze beter begrijpen door de zeer snelle video https://www.tiktok.com/@thefoldinglady/video/7126171201625476357?is_from_webapp=v1&item_id=7126171201625476357 te bekijken.

Er bestaan soortgelijke methoden voor het vouwen van elk kledingstuk of bijna elk kledingstuk, heb je ze wel eens gebruikt bij het opbergen of inpakken?

Advertisement