16 geweldige designideeën die je huis mooier, functioneler en gezelliger zullen maken

door Natasja

05 November 2022

16 geweldige designideeën die je huis mooier, functioneler en gezelliger zullen maken
Advertisement

Soms is er heel weinig nodig om een woning een warme, aangename en gezellige sfeer te geven. Het is niet nodig om de hele inrichting radicaal te veranderen en grote verbouwingen uit te voeren. Het zijn de kleine details die het verschil maken: thee aanbieden met een mooi thee-ei dat uit het kopje tevoorschijn komt, gasten verwelkomen in een aangenaam geurende woonkamer met een prachtig ontworpen lamp of speciaal gevormde kussens zijn kleine gebaren om een huis dat misschien koud en kaal, onpersoonlijk lijkt, veel gezelliger te maken als je binnenkomt.

Laten we samen 16 origineel ontworpen voorwerpen ontdekken waarmee je je huis eenvoudig en met weinig geld kunt verfraaien.

Advertisement

1. Het bedbureau

Hoe handig zou het zijn om direct vanuit het bed aan de computer te kunnen werken of te studeren, zonder je spullen op de dekens te hoeven leggen met het risico dat alles er elk moment af kan vallen? Met het bedbureau kunt je dat doen!

Advertisement

2. Het leeskussen

Lezen op de bank of in bed voor het slapen gaan is een tijdloos genoegen, maar zowel de bank als het kussen en het hoofdeinde van het bed maken niet altijd een comfortabele houding mogelijk, met rug- en nekklachten tot gevolg. Dit praktische leeskussen lost elk probleem op: zacht, comfortabel, met praktische armleuningen en zelfs een zijvak en bekerhouder. Wat wil je nog meer?

3. Het uitschuifbare werkblad

De keukens van tegenwoordig zijn niet altijd groot genoeg om gemakkelijk te kunnen werken. Als het je aan werkbladen ontbreekt, kun je een extra werkblad maken door het verborgen in een kast te plaatsen.

4. De steunlamp

Hoe schattig is deze lamp die eruit ziet alsof hij op het tafeltje zit? En je kunt het ook gebruiken als steun voor al je boeken!

5. De kokosnootkruk

Wat dacht je van deze kruk die helemaal van kokosnoten is gemaakt? Je kunt ook een salontafel vinden die op dezelfde manier is gemaakt: voor een perfecte balkon-, tuin- of terrasinrichting.

Advertisement

6. De theeluiaard

Een prachtig thee-ei om je gasten thee aan te bieden of om jezelf te trakteren op een aangenaam moment van ontspanning: er zijn er vele in de vorm van dieren, kies je favoriet.

7. Brachiosauruslepels

Brengt deze schattige familie van brachiosaurussen niet meteen een glimlach op je gezicht als ze je helpen bij het koken van je favoriete gerechten? De kinderen zullen ze zeker heel leuk vinden.

Advertisement

8. Het madeliefjekussen

Een stoelkussen dat niet alleen mooi is om te zien, maar ook comfortabel: het biedt lendensteun en verbetert het welzijn van de wervelkolom.

9. Meubelsokken

Wat vind je ervan om sokken te gebruiken voor de poten van de tafels en stoelen in plaats van de gebruikelijke saaie viltjes?

Advertisement

10. Eierhouder

Deze eierhouder kan worden gebruikt voor het bewaren, koken en zelfs serveren van eieren; je kinderen zullen deze schattige groep beren geweldig vinden.

11. De dierenmand

Een hele zachte slaapplaats voor onze viervoetige vriendjes. Ook mooi om te zien!

Advertisement

12. Toastonderzetter

Deze onderzetters in de vorm van toastjes zijn echt mooi. Wanneer je ze niet gebruikt, kun je ze bijelkaar bewaren zoals verpakt brood, onder pannen en glazen zullen ze er prachtig uitzien.

13. Bloemenkroonluchter

Bloemvormige kroonluchters toveren je huis onmiddellijk om in een sprookjesbos.

Advertisement

14. Originele deurstopper

Deze deurstoppers in de vorm van een geplette verftube zijn echt heel erg mooi.

15. Chef-kok's zeep

Een roestvrijstalen zeep die geurtjes verwijdert is ideaal om altijd bij de hand te hebben in de keuken.

Advertisement

16. TV-standaard

Kijk televisie alsof het een kunstwerk is met deze TV-standaard in de vorm van een schildersezel.

Er zijn zoveel originele designideeën waarmee je je huis kunt verfraaien, kies de voorwerpen die het beste bij je passen!

Advertisement