Geen stinkende schoenen meer: eenvoudige DIY trucs

door Natasja

05 November 2022

Geen stinkende schoenen meer: eenvoudige DIY trucs
Advertisement

Soms is het de extreme warmte van bepaalde seizoenen, soms is het het feit dat je kilometers hebt gelopen, in andere gevallen is het intensieve training: er zijn vele redenen waarom je schoenen een onaangename geur verspreiden, maar het resultaat is altijd een doordringende stank die zich door het huis verspreidt, of zelfs op de overloop net buiten de voordeur, heel fijn voor alle buren, degenen die hun schoenen juist buiten het huis houden.

Het is niet altijd mogelijk om schoenen voor een paar uur op een vensterbank of balkon te laten "luchten", en ze in tassen opbergen helpt al helemaal niet. Wat dan te doen? Je kunt een aantal DIY remedies toepassen die soms een echt verschil maken.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • De vriezer: het invriezen van schoenen is niet erg praktisch, en lijkt vooral niet bijzonder hygiënisch, maar er zijn genoeg mensen die zeggen juist deze methode te gebruiken met altijd bevredigende resultaten. Je moet het stinkende paar schoenen in een plastic zak stoppen, in de vriezer leggen en ze na een nacht "cryotherapie" weer eruit halen!
  • In niet al te ernstige gevallen, als je nieuwe theezakjes hebt, kun je die, nog ongeopend in de schoenen gebruiken. Ze absorberen vocht en ontgeuren op natuurlijke wijze.
  • Op dezelfde manier kan, zoals velen zullen weten, koffiedik worden gebruikt, eventueel in een goed ademende doek of een niet te dikke papieren zak, en altijd als het perfect droog is.
  • Schone oude sokken met talkpoeder of baking soda erin zijn een ander middel om te proberen.
  • Verder zou je gebruik kunnen maken van overgebleven ongebruikte stukken zeep, stop ze in lichte stoffen zakken om in je schoenen te stoppen.
  • Als je een paar vellen krantenpapier of iets dergelijks hebt (niet gecoat, maar ruw), rol ze dan op en giet er een paar druppels essentiële olie in; zodra ze in de schoenen zijn gestopt, beginnen ze op natuurlijke wijze te ontgeuren.

Zet je schoenen in ieder geval nooit in gesloten, vochtige ruimten, en doe dat ook niet als ze - na ze gewassen te hebben - nog niet helemaal droog zijn: niet alleen zweet, maar ook vocht kan die onaangename geurtjes veroorzaken.

Advertisement