Verwijder de vochtige geur uit de kledingkast met enkele eenvoudige DIY trucs

door Natasja

01 November 2022

Verwijder de vochtige geur uit de kledingkast met enkele eenvoudige DIY trucs
Advertisement

De vochtige en muffe geur die in bepaalde kasten en laden in huis ontstaat, is echt onaangenaam, vooral als je die op je kleren ruikt. Het is iets dat echt onaangenaam is voor je reukvermogen, maar ook voor de mensen om je heen, en het maakt alle inspanningen om elk kledingstuk met zorg te wassen en op te bergen tevergeefs.

Er zijn echter enkele eenvoudige en duurzame trucs die de situatie kunnen oplossen, tenminste wanneer er geen ernstige vochtproblemen in huis zijn. Als het gaat om minder ernstige situaties, zonder muren die beschadigd zijn door infiltraties die daardoor zelfs het meubilair erachter in gevaar brengen, kunnen een paar eenvoudige occasionele gebaren echt veel doen.

Creativo

Creativo

  • Geurige zakjes met zout en thee: er zijn theeën met een zeer aangename, vaak citrusachtige geur waarvan de zakjes zeer weinig geld kosten. Die zijn handig voor het maken van DIY geurzakjes. Je hoeft alleen maar stoffen zakjes te vinden (of zelfs te maken), waarbij je kiest voor lichte, ademende stoffen, en deze vult met een eetlepel grof zout en de inhoud van een of twee theezakjes. Het is een soort middel dat weken, zo niet maanden werkt, en gemakkelijk te vernieuwen is.
  • Rijst: rijst absorbeert ook vocht, en met behulp van een paar druppels essentiële olie wordt het een uitstekende verfrisser voor kleine, gesloten ruimtes die gevoelig zijn voor dit probleem. Je kunt er een zak of een kom mee vullen. Denk in het tweede geval aan een kopje rijst en 20 druppels essentiële olie (je kunt ook verschillende essences samen mengen), bedek het met een stuk lichte, ademende stof, houd het met een elastiekje om de rand van de kom en zet het op een plank of in een lade. Dit middel gaat ook lang mee en laat een lichte geur achter op de kleding in de kast. Als je volkoren rijst gebruikt, moet je die iets vaker vervangen dan witte rijst.
  • We willen je er ook aan herinneren dat je, net als bij rijst, een paar eetlepels baking soda in een zakje of zelfs 200 gram in een kopje kunt gebruiken. Of koffiedik dat perfect droog is wanneer het in de schaaltjes wordt gelegd (en daar zijn geen essentiële oliën voor nodig). 

Heb je al soortgelijke middelen geprobeerd?

Advertisement