Verwijder pluisjes op wasgoed voorgoed met deze eenvoudige trucs

door Natasja

02 November 2022

Verwijder pluisjes op wasgoed voorgoed met deze eenvoudige trucs
Advertisement

Pluisvorming is een natuurlijk en veel voorkomend gevolg van het wassen van wasgoed in de wasmachine: het wordt namelijk gevormd door het wrijven van kleding tijdens het draaien in de trommel en wanneer het zich op het wasgoed afzet, is het bijna onmogelijk om het te verwijderen, behalve met een flinke dosis inspanning en een nog grotere dosis geduld. Het kan ook gebeuren, vooral als er dieren in huis zijn, dat kledingstukken in de wasmachine worden gestopt waar, ondanks het borstelen om ze te verwijderen, nog haren op zitten.

Als je de vorming ervan wilt voorkomen, is het advies meestal om de kledingstukken binnenstebuiten te draaien voordat je ze in de wasmachine stopt, de kledingstukken met veel haar te borstelen en de trommel niet te zwaar te belasten om het risico van zware wrijving en de daaruit voortvloeiende vorming van meer pluis te verminderen. Er is echter ook een eenvoudige truc waarmee je het probleem direct tijdens het wassen kunt oplossen. Laten we het samen ontdekken.

Advertisement

1. Spons

1. Spons

Creativo

De eerste truc om pluisjes op kleding te voorkomen is een spons bij de was te doen. Zowel lichaamssponzen als die voor de afwas of microvezeldoeken zijn prima. Eenmaal nat, zullen deze voorwerpen haren en pluizen aantrekken en voorkomen dat ze op kleding blijven hangen.

Ook geschikt voor dit doel zijn plastic ballen of hersluitbare propyleenzakken, die op dezelfde manier als sponzen en microvezeldoeken haren en pluizen aantrekken.

Advertisement

2. Vochtige doekjes

2. Vochtige doekjes

Creativo

In het geval van fijne was zonder centrifugeren kun je, als alternatief voor de reeds beschreven truc, vochtige doekjes gebruiken, één of twee, afhankelijk van de lading. Het sterk absorberende vermogen van de doekjes zorgt er namelijk voor dat de haren en pluizen zich afzetten op hun oppervlak in plaats van op de kleren, die er perfect schoon en vrij uitkomen. De enige waarschuwing in dit geval is dat je je moet vergewissen van de sterkte van de doekjes voordat je ze gebruikt: als ze niet sterk genoeg zijn, gaan ze kapot tijdens de wascyclus, waardoor alle inspanningen om het wasgoed schoon te houden nutteloos worden.

Met deze remedies bespaar je je eindelijk de lange en vergeefse pogingen om haren en pluisjes van je pas gewassen kleren te verwijderen!

Advertisement