Het leven in de keuken vereenvoudigen: creatieve trucs om tijd en moeite te besparen

door Natasja

03 November 2022

Het leven in de keuken vereenvoudigen: creatieve trucs om tijd en moeite te besparen
Advertisement

In de keuken doen zich vaak kleine ongemakken voor die veel tijd kosten en ongemak bezorgen: voedsel dat aan de pannen plakt, één minuut te veel in de oven waardoor je onvermijdelijk het hele brood of de cake moet weggooien, maar ook het te lange of verkeerd bewaren van in de winkel gekochte producten, waardoor hun consistentie of geur verloren gaat en je ze voortijdig de weg naar de prullenbak moet laten vinden. We denken er nooit over na, maar er zijn een aantal eenvoudige trucs waarmee je deze ongemakken kunt voorkomen en tijd en onnodig gedoe kunt besparen.

Van het redden van een brood (of cake) dat is aangebrand tot het bewaren van verpakt brood, we ontdekken een paar trucs om het leven in de keuken eenvoudiger te maken dankzij een TikTok-video.

via @buttermanlo/TikTok

Advertisement

1. Problemen met bakken

1. Problemen met bakken

buttermanlo/TikTok

De eerste truc die we aanbevelen betreft het bakken in de oven: hoe vaak heb je de vormen niet bekleed met bakpapier of papieren vormpjes en de cakejes of taart er vervolgens niet uit kunnen halen omdat ze aan de bodem bleven plakken of het papier na het bakken kapot ging? Om dit te voorkomen kun je wat rijstkorrels op de bodem van de vorm strooien voordat je hem bekleedt: zo kun je het papier gemakkelijker verwijderen zodra het uit de oven komt.

Advertisement

2. Brood altijd lang vers

2. Brood altijd lang vers

buttermanlo/TikTok

Tegenwoordig heb je veel opties als je de producten lang houdbaar wilt maken. Schappen van winkels en supermarkten liggen vol met houdbare levensmiddelen en zijn vaak goede alternatieven om te gebruiken in noodgevallen of wanneer je haast hebt en thuis geen vers voedsel kunt bereiden. Tot deze kant-en-klare producten behoort ook verpakt brood: altijd zacht en langer houdbaar dan vers brood, het smaakt niet hetzelfde maar is toch een zeer goed alternatief als je vergeten bent vers brood te kopen of geen tijd hebt om het thuis te bereiden. Het nadeel is echter de slechte houdbaarheid na opening; om de versheid na opening van de verpakking te verlengen is er een heel eenvoudige truc.

Neem een plastic zakje (ook het zakje waarin het verkocht wordt is prima) en doe het in een luchtdichte houder: de geur blijft bewaard en het gemak ook. Laat het zakje gewoon uit de houder steken en wanneer je het deksel verwijdert, kun je het brood optillen door aan het plastic zakje te trekken. Handig, hè?

Er zijn veel tips te vinden op TikTok om het leven makkelijker te maken en dit waren twee voorbeelden: welke tips heb jij?

Advertisement