Superglanzend bestek met een aluminium balletje in de vaatwasser

door Natasja

23 November 2022

Superglanzend bestek met een aluminium balletje in de vaatwasser
Advertisement

Dat bestek, zelfs als het net uit de vaatwasser komt, vlekken en kringen vertoont, is echt voor niemand onbekend.

Lepels, vorken en messen, vooral als ze van staal zijn, zijn een bron van zorg voor veel mensen, vooral voor degenen die bijzonder veel waarde hechten aan een perfecte keuken. Kringen betekenen dat het bestek, zelfs als het heel schoon is, ongewassen lijkt. En het probleem wordt nog groter als je gasten hebt bij wie je een goede indruk moet maken.

Er is echter een zeer eenvoudige truc om dit kleine maar veel voorkomende ongemak te verhelpen.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley, de beroemde Tiktokker en populaire verspreider van handige tips voor in huis, vond het een goed idee om een video te publiceren waarin ze de geniale truc laat zien om altijd glanzend en streeploos bestek te hebben wanneer je het in de vaatwasser wast. De tip omvat het gebruik van een vel aluminiumfolie en kan kort als volgt worden samengevat:

  •  Neem een vel aluminiumfolie en rol het op tot een klein balletje.
  • Laad de vaatwasser zoals gewoonlijk en plaats het aluminium balletje erin, rechtstreeks in de bestekmand.
  • Sluit de vaatwasser en start het wasprogramma zoals gewoonlijk.

Aan het einde van de cyclus komt het bestek er ongelooflijk glanzend uit. De verklaring hiervoor ligt niet in het eenvoudige aluminium balletje, maar in de chemische reactie die op gang komt door het contact tussen het water bij hoge temperaturen, het aluminium zelf en het bicarbonaat dat in de meeste vaatwastabletten zit. Dit is hetzelfde principe achter een beroemde schoonmaaktruc waarbij zilverwerk perfect wordt gepoetst met bicarbonaat, aluminium en heet water. In het geval van het balletje in de vaatwasser lijkt de "magische kracht" in het aluminium te zitten maar is het juist de chemische reactie die magisch is.

Wil je het proces en het fantastische resultaat met eigen ogen zien, bekijk dan de video van @carolina.mccauley https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/7156355137164872961 op haar TikTok-profiel. Je zult echt verrast zijn door het verschil tussen het bestek aan het begin van de video en het bestek aan het einde, na het wassen in de vaatwasser.

Kende je deze truc al?

Advertisement