x
Creatief problemen oplossen: 16 foto's…
12 mooie ontworpen toiletrolhouders om de badkamer in stijl te verfraaien Weg met honden- en kattenhaar op de bank: probeer enkele eenvoudige en doeltreffende middelen

Creatief problemen oplossen: 16 foto's van mensen die het ons zouden kunnen leren

26 Oktober 2022 • Door Natasja
13.300
Advertisement

Creatief problemen oplossen is een zeer nuttige manier om lichter te leven: dankzij de creatieve benadering is het mogelijk problemen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en soms geniale oplossingen te vinden. En zo kunnen zelfs voorwerpen die onbruikbaar leken te zijn geworden weer nuttig worden dankzij een creatieve opknapbeurt met geïmproviseerde middelen.

Voor sommige mensen is creativiteit toegepast op het oplossen van problemen een ware aangeboren gave die zelfs de meest belastende of vervelende werkzaamheden plezierig kunnen maken. Laten we samen 16 foto's bekijken van werkelijk geniale oplossingen.


1. Mooie nieuwe brievenbus!

Hoe los je twee problemen in één keer op: deze slimme persoon vond een bestemming voor de kapotte magnetron en verving tegelijkertijd de oude brievenbus!

2. De cowboy kat

Heb je geen zin meer om dure speeltjes en mandjes voor je kat te kopen en te zien dat hij steevast alleen maar oude kartonnen dozen gebruikt? Koop niets meer, maak een huis en speelgoed van karton voor hem! Hij zal blij zijn en je portemonnee ook!

Advertisement

3. Doe-het-zelf reparatie

Is je spijkerbroek gescheurd maar heb je geen naald en draad bij je? Wil je niet rondlopen met overmatig gescheurde kleren, misschien op delen van het lichaam die je liever bedekt houdt? Je kunt hem gemakkelijk herstellen met kabelbinders!

4. De hoogslaper

Ruimteproblemen in de slaapkamer? Iemand lost ze zo op.

5. Provisorische bril

foto: Reddit

Als een bril kapot gaat, kan dat een groot probleem zijn voor mensen met een slecht gezichtsvermogen. Als je hem echter thuis moet repareren, is lijm misschien niet de ideale oplossing: de neusbrug is erg klein, je zou het risico lopen de glazen aan elkaar te lijmen. De oplossing zou kunnen zijn om een paperclip te vouwen om de gebroken uiteinden samen te voegen.

Advertisement

6. De schutting

Tijd en ongunstige weersomstandigheden beschadigen op den duur alles, ook de schuttingen. In plaats van de schutting te vervangen, vond deze man het nodig om een lapmiddel te maken. Van dubieuze esthetische smaak, zeker. Maar zeker heel goedkoop in termen van geld, moeite en tijd!

7. Douchehendel

Is de douche- of badkraan kapot? Je hoeft het niet te vervangen, gebruik gewoon een tang!

Advertisement

8. Design nachtkastje

Het studentenleven zit vol creatieve trucs om de tekortkomingen van tijdelijke huisvesting te compenseren. Dit nachtkastje is een heel creatief voorbeeld!

9. Kamerbasketbalbasket

Sporten je kinderen graag? Om thuis te oefenen kun je een basketbalring maken van een schoenendoos en een vel papier. Gegarandeerd plezier!

Advertisement

10. Het kattenluikje

Wie katten heeft, weet hoe noodzakelijk het is om alle deuren altijd open te laten om hun nagelsporen niet overal te vinden. Of om niet in elke kamer van het huis vervelende cadeautjes te vinden. De oplossing is een kattenluik, maar het is echt heel duur om er een te installeren. Waarom maak je er dan niet zelf een?

11. Monteurspiegel

Bepaalde mechanische werkzaamheden zijn wat lastig uit te voeren, gezien de slechte bereikbaarheid van sommige auto-onderdelen. Er zou een spiegel nodig zijn om te helpen. Maar wat vind je verder in een garage, als het geen oude CD is?

12. De brug over de rivier

Om geen natte voeten te krijgen, is de enige oplossing een brug te bouwen. Deze met gerecycled hout is een geniaal idee.

13. Tabletbeschermer

Om te voorkomen dat je tablet een vervelende val maakt terwijl je ermee werkt of speelt, kun je deze praktische beschermer maken. Alles wat je nodig hebt is wat klittenband en een elastieken band.

14. Voedselpers

Heb je net tofu of gekookte groenten bereid en moet je het water eruit persen? De snelste manier is om het plat te drukken. Om dit te doen, kun je deze DIY-pers gebruiken: een beetje wankel, maar zeker effectief!

15. Bureaustoelkrik

Als je een lekke band hebt en een band moet vervangen, lukt dat nooit zonder krik. Iemand heeft het zo opgelost, met een bureaustoel.

16. Onverwoestbare funderingen

Wil je je nieuwe gereedschapsschuur een stevige fundering geven? Plaats het op een stenen verhoging: niets zal hem van zijn plaats krijgen!

En heb jij wel eens problemen op zo'n creatieve manier opgelost?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt