Roodachtige kringen op het sanitair? Probeer dit snelle en gemakkelijke DIY middel

door Natasja

14 Oktober 2022

Roodachtige kringen op het sanitair? Probeer dit snelle en gemakkelijke DIY middel
Advertisement

Het gebeurt vaak in de badkamer dat zich van die lelijke rode kringen vormen aan de voet van kranen of rond de afvoer van wastafels, douches en bidets. Dit is vaak de zogenaamde roze schimmel of in ieder geval kalkaanslag die vuil vasthoudt en die een vervelende bruinige of roodachtige laag creëert. Een laag dat in ieder geval overal kan worden afgezet.

Er bestaan eenvoudige en doeltreffende middelen om vuil, schimmel, bacteriën en kalkaanslag in een mum van tijd en met weinig moeite te ontvetten, te ontkalken en te verwijderen. Bij sommige daarvan worden natuurlijke producten gebruikt of producten die men thuis altijd bij de hand heeft. We laten er hieronder één in het bijzonder zien.

via @vekalife24/TikTok

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Op TikTok laat @vekalife24, een uitstekende en veel gevolgde tiktokker die bekend is om haar huishoudelijke schoonmaaktrucs, het zien. In de video legt ze uit hoe je in een paar stappen een middel maakt dat, wanneer je het over vuil wrijft, het perfect kan verwijderen. We beschrijven kort hoe je te werk moet gaan:

  • Giet baking soda, vloeibaar afwasmiddel en witte azijn in een kom.
  • Roer krachtig met een garde tot een dikke, klontvrije pasta ontstaat, waarmee je het vuil verwijdert.
  • Bedek de te behandelen delen en schrob met een oude tandenborstel in geval van cirkels of bijzonder krappe hoeken. Help jezelf in plaats daarvan met sponzen en borstels om grotere gebieden en oppervlakken te behandelen.
  • Laat zo lang inwerken als nodig is en spoel daarna af met veel warm water.

Zoals we reeds hebben vermeld, verwijdert het mengsel snel roodachtige kringen op het sanitair, maar het is ook in staat om de glans, en zonder van korstvorming en schimmel, te herstellen op andere oppervlakken, zoals douchewanden en alle hoeken van de badkamer waar dit soort vuil zich het meest ophoopt. Met bovenstaande ingrediënten en een beetje ellebogenvet is alles in weinig tijd glanzend en schoon. Als je beter wilt begrijpen hoe het werkt en zelf de reinigingskracht van dit middel wilt zien, raden we je aan de video https://www.tiktok.com/@vekalife24/video/7046850479225326895 in kwestie op het profiel van @vekalife24 te bekijken.

Wat vind je? Ga je dit middel uitproberen?

Advertisement