Stof onder het tapijt: ontdek hoe je het op een praktische en onfeilbare manier verwijderd met deze trucs

door Natasja

14 Oktober 2022

Stof onder het tapijt: ontdek hoe je het op een praktische en onfeilbare manier verwijderd met deze trucs
Advertisement

Warm, zacht en kleurrijk: tapijten behoren tot de meest geliefde en gebruikte accessoires om de inrichting af te maken en het huis warmer, gezelliger en persoonlijker te maken. Hoogpolig of laagpolige tapijten, groot om de hele vloer te bedekken of klein en alleen strategisch geplaatst waar dat nodig is, zijn er voor alle smaken en zijn in de meeste huizen te vinden.

Maar weten we echt zeker dat we in staat zijn ze goed schoon te maken? Tapijten zijn namelijk een echte vergaarbak van vuil en vooral stof, waardoor we al snel spijt kunnen krijgen van onze aankoop. Door de voorkeur te geven aan tapijten met korte vezels kunnen we, hoewel we een beetje zachtheid moeten opgeven, de ophoping van stof beperken, maar er zijn ook andere dingen die we dagelijks kunnen doen om hun kleurrijke persoonlijkheid niet te verliezen. Laten we ze samen ontdekken met een videohandleiding van een professionele huishoudster.

Advertisement

1. De stofzuiger

1. De stofzuiger

@tidycademypro/TikTok

Professionele huishoudster @tidycademypro https://www.tiktok.com/@tidycademypro legt op TikTok uit dat het eerste wat je moet doen zeker is het stof op het tapijt verwijderen met een stofzuiger of een mattenklopper. Dit moet elke dag of om de dag gebeuren, met een stofzuiger die voldoende kracht heeft om door de vezels te dringen.

Als je er echter zeker van wilt zijn dat zelfs het diepst doorgedrongen stof wordt verwijderd, kun je het tapijt eenmaal per week wassen (badkamer- en keukenmatten zijn meestal klein en kunnen gemakkelijk in de wasmachine). Als het tapijt erg groot is en moeilijk te verplaatsen, kun je het eens in de één tot twee jaar professioneel laten reinigen.

Advertisement

2. Onder het tapijt

2. Onder het tapijt

@tidycademypro/TikTok

De huishoudster herinnert degene die belast is met het schoonmaken van het huis er dan aan dat als je er zeker van wilt zijn dat het stof niet binnen een paar minuten na het schoonmaken weer tevoorschijn komt, je iets extra's moet doen. Om het huis echt als schoon te beschouwen is het namelijk belangrijk dat het tapijt, als het niet onder te zware meubels ligt en niet te omvangrijk is, wordt opgerold en in een hoek wordt gelegd, zodat de vloer die het bedekt ook kan worden schoongemaakt.

In haar korte video https://www.tiktok.com/@tidycademypro/video/7101094591851498795?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1 spoort de tiktokker aan om niet lui te zijn: het is belangrijk dat ook de vloer onder het tapijt wordt gestofzuigd en schoongemaakt, zoals alle vloeren in huis! Hoe maak jij schoon, door het tapijt te laten liggen of door het tapijt op te tillen?

Advertisement