Magnetron: reinig hem grondig met deze natuurlijke producten

door Natasja

06 Oktober 2022

Magnetron: reinig hem grondig met deze natuurlijke producten
Advertisement

De magnetron is een tijd lang een van de meest gekochte en gebruikte huishoudelijke apparaten. Hij is handig, gemakkelijk te gebruiken en stelt je in staat in een handomdraai voedsel te verwarmen, te ontdooien en te koken. Dit maakt het tot een van de favoriete hulpmiddelen van de huidige, altijd gehaaste maatschappij.

Maar als het vuil wordt, lijkt het schoonmaken ervan vervelend en ongemakkelijk. Etensresten, kruimels, vet dat verdampt en aan de muren kleeft, en druppels saus die overal spatten, maken het bepaald geen aangename taak.

Er zijn echter maar een paar (meestal natuurlijke) producten en een paar trucjes nodig om deze klus in de helft van de tijd en met uitzonderlijke resultaten te klaren.

Advertisement
terlinna/Reddit

terlinna/Reddit

Dit zijn de te volgen stappen, kort samengevat, voor het schoonmaken met natuurlijke producten:

  • Kies een ingrediënt uit citroen, witte azijn en baking soda.
  • Vul een magnetronbestendige kom voor de helft met water. Afhankelijk van het product dat je kiest, knijp een halve citroen in het water, voeg een glas azijn of twee eetlepels baking soda toe.
  • Plaats de kom in de magnetron, sluit deze en start een kookcyclus van ongeveer vijf minuten op hoog vermogen.
  • Wacht na die minuten nog eens vijf minuten voordat je hem opent. Het water zal verdampen, waardoor het vuil grondig wordt opgelost.
  • Verwijder nu het draaiplateau door het in de spoelbak te plaatsen.
  • Schrob de binnenkant met een spons en nog wat azijn, citroensap of baking soda. En apart, in de spoelbak, doe je hetzelfde met het draaiplateau. Als het vuil te hardnekkig lijkt, gebruik dan een paar druppels afwasmiddel of wat Marseillezeep.
  • Spoel alles goed af, droog het met een microvezeldoek en plaats het draaiplateau terug.
  • Om de buitenkant van het glas te laten glanzen, kun je een glasreiniger in sprayvorm gebruiken. Sommige mensen gebruiken het ook voor de binnenkant, maar wij hebben hier het gebruik van natuurlijke producten beschreven. In ieder geval is het bij gebruik van chemische producten altijd een goed idee om ze grondig af te spoelen en ze nooit tegelijk met andere producten te gebruiken, vooral als ze ammoniak bevatten.

Met deze paar tips wordt het schoonmaken van de magnetron kinderspel. Succes dan maar!

Advertisement