De wonderspons: 3 goede redenen om hem altijd gebruiksklaar te houden

door Natasja

20 Oktober 2022

De wonderspons: 3 goede redenen om hem altijd gebruiksklaar te houden
Advertisement

We hebben allemaal favoriete hulpmiddelen waarmee we verschillende huishoudelijke taken uitvoeren. Er zijn oneindig veel accessoires en producten te koop voor alle mogelijke situaties, en dan zijn er ook nog de traditionele producten die handig zijn voor een groot aantal verschillende gevallen, en waarvan we altijd een voorraad in huis hebben. Onder deze laatste zou het een goed idee zijn om de zogenaamde wonderspons niet te vergeten, het soort spons van melamine schuim dat een waardevolle bondgenoot kan zijn voor vele kleine schoonmaakklusjes in huis.

Online kun je veel tips vinden over hoe je dit kleine schoonmaakhulpmiddel kunt gebruiken, en hieronder staan er drie die ook door een Tiktokker worden aanbevolen.

via @neat.caroline/TikTok

Advertisement
@neat.caroline/TikTok

@neat.caroline/TikTok

@neat.caroline (samen met haar kat, een aandachtige toeschouwer van de activiteiten van zijn baasje) toont de toepassingen van de wonderspons die we aanbevelen.

Het belangrijkste, aan de basis van elk gebruik van de wonderspons, is dat je hem voor elk gebruik goed natmaakt en uitknijpt.

Dit zijn dus de gevallen waarin je kunt vertrouwen op de wonderspons:

1. Om vlekken en strepen van het rubber op het bovendeel van sportschoenen of andere schoenen te verwijderen. Als je wandelschoenen, sportschoenen of een ander paar schoenen hebt met een witte of lichtgekleurde rubberen zool, die ook aan de zijkanten te zien is, of als het van die modellen zijn met een met rubber beklede hiel en teen, wis dan de vlekken en maak ze weer wit met de wonderspons. Het is snel en gemakkelijk.

2. De spons is ook handig voor het verwijderen van die getatoeëerde vlekken op thee- of koffiekopjes, de gelige die tegen elke gewone afwas bestand lijken te zijn. Ga er met de wonderspons overheen en je zal het verschil zien.

3. Moet je etiketten verwijderen van potten, aardewerk of andere houders en krijg je de lijmresten die erop achterblijven niet weg? Ook hier kun je je veel moeite besparen en de tijd halveren door de wonderspons te gebruiken.

Bekijk de video https://www.tiktok.com/@neat.caroline/video/7132955071888837930 om te zien hoe het werkt.

En verder is dit accessoire natuurlijk een snelle en gemakkelijke manier om ongewenste strepen en vlekken op witte muren te wissen: als het nog kleine vlekken zijn, kun je het alleen daarmee doen en het zal zijn alsof er nooit iets gebeurd is.

Op welke manieren gebruik jij de wonderspons in huis?

Advertisement