De toiletborstel grondig schoonmaken: de snelle truc om hem weer als nieuw te maken

door Natasja

17 Oktober 2022

De toiletborstel grondig schoonmaken: de snelle truc om hem weer als nieuw te maken
Advertisement

Van alle kamers in huis is de badkamer waarschijnlijk de kamer waar je het meest op let als het gaat om reinheid, en daarbij krijgt het toilet de meeste aandacht. Je zorgt ervoor dat het schoon blijft, om stank en kalkvlekken te voorkomen, en voor het routineonderhoud gebruik je vaak de toiletborstel.

Maar ook dat hulpmiddel moet voortdurend worden gereinigd, en er komt een moment dat het niet meer voldoende is om hem gewoon af te spoelen en een ontsmettingsmiddel te gebruiken, maar dat je hem inclusief de behuizing grondig moet schoonmaken om al het vuil te verwijderen dat de hygiëne van zowel de toiletborstel als het toilet waarvoor je het gebruikt, in gevaar brengt. Lees verder om te ontdekken hoe je hem grondig schoonmaakt.

via @vekalife24/TikTok

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Je kunt dit doen door het voorbeeld te volgen van een Tiktokker, @vekalife24, die de verschillende stappen laat zien in een video op haar profiel: https://www.tiktok.com/@vekalife24/video/6948135733651705093.

Dus zorg voor het volgende:

  • Rubberen handschoenen
  • Een zeer grote, hoge emmer of teil
  • Kokend water (gebruik een waterkoker)
  • Afwasmiddel
  • Witte azijn

Idealiter doe je deze schoonmaakklus buiten, dus als je een tuin hebt, zet daar alles klaar wat je nodig hebt, waaronder natuurlijk de toiletborstel en borstelhouder.

In de video zie je hoe de vrouw alle te wassen stukken op de grond neerlegt en er vervolgens een DIY ontsmettingsmiddel op spuit. Je kunt deze stap volgen als je zeker weet dat het middel dat je gebruikt geen ingrediënten bevat die niet gemengd kunnen worden met azijn en afwasmiddel - bijvoorbeeld klassiek bleekmiddel. Maar als je wilt, kun je de stukken eerst afspoelen voordat je verder gaat met de rest.

De werkwijze:

1. Doe de verschillende te wassen stukken in de emmer

2. Giet het afwasmiddel erbij (je kunt de hoeveelheid schatten, maar overdrijf het niet anders maakt het te veel schuim)

3. Voeg een glas witte azijn toe

4. Giet er kokend water bij tot het ondergedompeld is

5. Een beetje roeren en twee uur laten inwerken

6. Leeg de emmer en spoel alles grondig af, dit kan met heet water (niet noodzakelijk kokend).

Als je klassiek bleekwater wilt gebruiken, hou het daar dan bij, samen met kokend water. Anders kunt je een mild bleekmiddel gebruiken (het soort zonder chloor), dat je kunt mengen met afwasmiddel.

Door een of twee keer per maand op deze manier schoon te maken, en de toiletborstel en het behuizing ervan schoon te houden en te ontsmetten met gewone middelen, zorg je voor een perfecte hygiëne.

Advertisement