Delicaat bleekmiddel: ontdek waarom het beter is voor de was

door Natasja

29 Oktober 2022

Delicaat bleekmiddel: ontdek waarom het beter is voor de was
Advertisement

We weten allemaal dat er in bepaalde gevallen niets boven klassiek bleekwater gaat om grondig schoon te maken. Maar bij het wassen is het altijd een stof die zeer spaarzaam en als laatste redmiddel moet worden gebruikt, omdat het een zeer agressieve verbinding op stoffen is, die deze onherstelbaar verkleurt en ook de vezels - op den duur - beschadigt. Het wordt soms gebruikt op witte was, in extreem verdunde hoeveelheden, maar het is nog steeds een zeer sterke en milieuonvriendelijke stof.

Het populairste alternatief is het zogenaamde zachte of delicate bleekmiddel, het "zuurstof"-bleekmiddel: het dankt zijn naam aan het feit dat het, in tegenstelling tot het klassieke bleekmiddel, geen chloor bevat, maar waterstofperoxide. Daarom kan het nog steeds grondig reinigen, vlekken verwijderen en verfrissen. Het enige nadeel, als je het zo wilt noemen, is dat het veel meer tijd in contact met stoffen nodig heeft om de resultaten te bereiken die de andere in zeer korte tijd doet.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het kan worden gevonden in vaste vorm, d.w.z. in poedervorm, en meestal bevat de naam het woord "oxi" gecombineerd met een ander woord, of in vloeibare vorm, zelfs als spray. Vergeet niet dat het geen ontsmettingsmiddel is, maar slechts een middel dat verfrist en grondig reinigt.

Om alle eigenschappen ervan bij het wassen te benutten, moet je enkele tips onthouden, zoals de volgende:

  • Als je het aan het wasgoed in de wasmachine wilt toevoegen, moet je onderscheid maken tussen vloeibaar middel en poeder. In het eerste geval kan het over het wasgoed in de trommel of zelfs in het wasmiddelbakje worden gegoten. Als het daarentegen om poeder gaat, is het raadzaam de nodige hoeveelheid in de trommel te gieten terwijl het nog leeg is, alvorens het te laden.
  • Wasmiddel in poedervorm lost vaak op in water, zelfs bij lage temperaturen, zodat je het ook kunt gebruiken voor fijne was.
  • Bij het voorwassen altijd het hele kledingstuk nat maken en niet alleen het vuile gedeelte. Delicaat bleekmiddel verandert de kleuren niet; integendeel, het maakt ze vaak levendiger door het oplossen van wasmiddelresten die tussen de vezels zitten. Hij slaagt er ook in witte was nog lichter te maken.

    Om in deze gevallen de beste resultaten te verkrijgen, moet het weken enkele uren duren: acht uur wordt aanbevolen, maar ook de hele nacht.

Het kan ook worden gebruikt op tapijten en bekleding, inclusief klassieke matrassen (informeer naar latex of traagschuim, afhankelijk van de samenstelling).

Kortom, het is echt een waardevolle schoonmaakhulp, en het is de moeite waard om altijd een paar flessen in huis te hebben.

Advertisement