Passie voor handtassen: ontdek enkele geheimen om ze te onderhouden en ze langer mee te laten gaan

door Natasja

31 Oktober 2022

Passie voor handtassen: ontdek enkele geheimen om ze te onderhouden en ze langer mee te laten gaan
Advertisement

Tassen zijn voor veel mensen een onmisbaar accessoire en het hoogtepunt van elke zichzelf respecterende garderobe. Ze zijn dat element dat, op zichzelf, een outfit kan doen opvallen en de kracht heeft om deze te verbeteren. Elke modeliefhebber die die naam waardig is, heeft een voorliefde voor handtassen, bezit er veel, weet ze te kiezen en te combineren.

Niet iedereen weet echter hoe ze goed te verzorgen en lang in goede staat te houden. Er zijn trucs om ze zo goed als nieuw te houden voor zeer lange tijd. En dit geldt voor alle soorten tassen, van hoge, gemiddelde of lage kwaliteit, designtassen of niet, en in alle soorten materialen.

Reddit

Reddit

We onthullen een paar van deze geheimen, die eenvoudige trucs zijn om handtassen onberispelijk op te bergen:

  • Een eerste basistruc om slijtage te voorkomen is tassen niet op elkaar te stapelen of, erger nog, opgestapeld op te bergen. Dan vallen ze uit elkaar. Het is veel beter om ze te bewaren door ze op een plank te zetten. Je kunt ze ook ordenen op grootte, vorm en kleur. Dat maakt het voor je gemakkelijker om ze te kiezen en te combineren wanneer je ze nodig hebt en ze opgeruimd te houden.
  • Als je de vorm intact wilt houden, vooral van tassen van hogere kwaliteit en waarde, vul de binnenkant dan altijd met inpakpapier en vermijd papier van kranten en tijdschriften, dat kan uitlopen en vlekken op de voering kan maken.
  • Om de tassen te beschermen tegen stof, vocht en alles wat de buitenkant kan beschadigen, kun je ze opbergen in de hoezen of dozen die je bij de aankoop worden verstrekt. Als dat niet het geval is, kun je ze maken door snel katoenen of satijnen hoesjes te naaien of oude kussenslopen te gebruiken.
  • Om ze schoon en zacht te houden moet je ze, als ze van leer zijn, minstens een paar keer per jaar schoonmaken. Veeg ze voorzichtig af met een vochtige doek of handdoek om al het resterende vuil te verwijderen. Laat ze drogen en smeer er een neutrale vochtinbrengende crème op.

 

Advertisement
monalovescats/Reddit

monalovescats/Reddit

  • Als een tas vlekken heeft die niet verdwijnen met een eenvoudige vochtige doek, kun je proberen ze te verwijderen met reinigingsmelk die het vuil behandelt zonder agressief te zijn.
  • Een andere truc die veel mensen niet kennen en bijna niemand toepast, is het waterdicht maken van tassen met waterafstotende sprays. Dit zijn producten die gemakkelijk te koop zijn en die elk soort materiaal of stof beschermen tegen regen of ander potentieel contact met allerlei soorten vloeistoffen. Zo behoed je je tassen voor verdere schade.
  • Ten slotte, iets dat banaal lijkt, maar het verschil maakt, is om elke tas niet te veel te vullen wanneer je hem gebruikt. Te veel spullen of te veel gewicht zal de duurzaamheid sterk beperken en de toestand verslechteren.

Dit zijn de belangrijkste en noodzakelijke tips om je favoriete accessoire te beschermen tegen de slijtage van de tijd en andere factoren. Probeer ze in praktijk te brengen. Je geliefde tassen zullen er zeker baat bij hebben.

Advertisement