Onzichtbaar vuil op badkamermuren: een video laat zien hoeveel vuil daar regelmatig ophoopt

door Natasja

09 Oktober 2022

Onzichtbaar vuil op badkamermuren: een video laat zien hoeveel vuil daar regelmatig ophoopt
Advertisement

Hoe vaak zorg je ervoor het sanitair van de badkamer, de spiegel en de vloer schoon te maken, zonder dat je eigenlijk denkt aan de andere oppervlakken? We hebben het niet over planken en wandkasten, die ook regelmatig moeten worden onderhouden, maar over de muren van de kamer, met name die rond de douchecabine, die rond het bad of achter de wastafel.

Ze zijn meestal bedekt met keramische tegels of andere materialen die het schoonmaken vergemakkelijken, maar laten we eerlijk zijn, we besteden er niet zo veel aandacht aan als aan de drukste en meest gebruikte zones. De reden is eenvoudig: terwijl die zichtbaar vuil worden, en we ze dan moeten aanraken om ze te gebruiken, tonen de muren niet onmiddellijk al het vuil dat zich erop ophoopt, maar dat is ook veel.

via @tera.nelli/TikTok

Advertisement
@tera.nelli/TikTok

@tera.nelli/TikTok

Een TikTok-video, geüpload door @tera.nelli, laat de hoeveeel vettigheid die de muren als een onzichtbare laag kan bekleden, zien.

De vrouw neemt namelijk een scheermesje (we raden niet aan dit na te doen!) en duwt het langs de muur, gaat omhoog en schraapt een laag vettig vuil weg die nauwelijks te zien was. Het is maar een paar seconden https://www.tiktok.com/@tera.nelli/video/7018335820121787654?is_from_webapp=v1&item_id=7018335820121787654, maar van grote impact.

Iemand betoogt in de commentaren dat de vrouw in feite de zeer beschermende film van de muur wegschraapt, waardoor de mogelijkheid om het vuil in de toekomst goed af te wassen moeilijker wordt. Maar men leest ook dit antwoord: "Nee, joh. Ik werkte vroeger voor een schoonmaakbedrijf, en vooral zeep maakt de badkuip en de tegels vies! Het komt er in vellen af!".

Het beeld is niet het meest aangename, maar het geeft aan hoe belangrijk het is om er regelmatig aan te denken ook de badkamermuren te ontvetten, vooral rond de douche en het bad, waar de kans op zeepresten het grootst is.

Afhankelijk van de materialen kun je dit doen met witte azijn of citroenzuur, eventueel gemengd met een druppel afwasmiddel. Of gebruik je favoriete ontvetters. En je kunt ook afwasborstels al vol met je favoriete mengsel klaarmaken, zodat je zowel jezelf als ook de muren wast!

Let goed op tegels en zorg ervoor dat ze niet te lang onder het vuil blijven: dit is een zeer slechte hygiënische toestand die je moet vermijden.

Advertisement