Heb je gemerkt hoe vuil de uitlaatpijp van je auto is? Je kunt hem laten glanzen met een heel eenvoudig trucje

door Natasja

04 Oktober 2022

Heb je gemerkt hoe vuil de uitlaatpijp van je auto is? Je kunt hem laten glanzen met een heel eenvoudig trucje
Advertisement

Er zijn mensen die rondrijden met de carrosserie van hun auto vol sporen van een onvoorzichtige manoeuvre, en anderen die daarentegen trots zijn op hun glanzende auto zonder stofdeeltjes, vlekkeloze profilering, velgen zonder ook maar een beetje vuil. Maar hoe zit het met de uitlaatpijp? Dat wordt meestal niet gewassen in de wasstraat, en hoewel maar weinig mensen er ooit een glimp van opvangen, is de kans groot dat het in de meeste gevallen dof is en bedekt met een groot aantal vlekken die de uitlaatpijp lelijk maken.

Dat is onvermijdelijk, gezien de functie die het vervult, maar het is ook zo dat het met een heel simpel trucje weer als nieuw kan glanzen, althans dat is wat in een TikTok-video wordt getoond.

via @tiktokmechanicc/TikTok

Advertisement
@tiktokmechanicc/TikTok

@tiktokmechanicc/TikTok

Volgens het profiel van @tiktokmechanicc ligt de methode om de uitlaatpijp als nieuw te laten glanzen eigenlijk binnen ieders bereik.

In feite is alles wat je nodig hebt:

  • Wat aluminiumfolie
  • Een middel voor het schoonmaken van glas. Let wel, het middel dat in de video wordt gebruikt is het schuimtype, niet het vloeibare type.

Dit is alles! En het proces is net zo eenvoudig:

    1. Rol de aluminiumfolie op tot een schuurspons. Folie wordt vaak gebruikt voor metalen oppervlakken in huis, en het zal ook hier werken.
    2. Bedek de hele uitlaatpijp met schuimglasreiniger.
    3. Wrijf krachtig met de aluminiumfolie.

Het resultaat, te oordelen naar de video, is verbluffend: het metaal komt glanzend en verchroomd terug alsof het nieuw is! Je kunt het zelf zien door hier https://www.tiktok.com/@tiktokmechanicc/video/7065026816012127534 te klikken.

Het in de keuken gebruikte aluminiumfolie is eigenlijk ook een uitstekend middel voor het schoonmaken van zilverwerk met vlekken en voor het verwijderen van oppervlakkige roestsporen van diverse metalen voorwerpen. Dus als het detail van een glanzend verchroomde uitlaatpijp ook voor jou een verschil kan maken, is het de moeite waard dit middel te proberen wanneer de pijp echt vuil wordt.

Let er natuurlijk wel op dat je deze methode toepast als de auto lange tijd uitgeschakeld is geweest, zodat de pijp volledig is afgekoeld. In ieder geval kun je beter je handen beschermen met handschoenen. Succes!

Advertisement