Dashboard en voorruit schoon in een handomdraai door een TikTok-truc die je kan proberen

door Skip

21 Augustus 2022

Dashboard en voorruit schoon in een handomdraai door een TikTok-truc die je kan proberen
Advertisement

Op het dashboard in de auto verzamelt zich continu stof, de voorruit zit onder een waas van viezigheid, misschien zelfs wel een vieze vingerafdruk hier en daar. Door stof kan je niet goed zien wanneer er niet is schoongemaakt. Maar kunnen vingerafdrukken een bron van gevaar vormen en het zicht belemmeren wanneer die vlekken daglicht vervelend weerkaatsen of problemen geven tijdens nachtritten. Je zicht op de weg wordt dan ernstig gehinderd.

En hoe eenvoudig de buitenkant reinigen van een auto ook is, het interieur vraagt veel meer geduld en tijd met name dashboard en voorruit. De plekken waar het de voorruit overgaat in het dashboard vormen lastig te bereiken plekken waar je met de hand moeilijk komt wanneer je binnen in de auto bezig bent.

Van TikTok is echter een schitterend ideetje komen aanwaaien, namelijk een wandmop gebruiken.    

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

Deze antistof-mop met een lange telescopische stok heeft een microvezeldoek aan het uiteinde en is zodanig gekromd dat je er zelfs op de lastigste plekjes mee kan komen. Het is een schoonmaakaccessoire die ontworpen is om elk plekje van de muren in huis te kunnen bestrijken zonder dat het je moeite kost. Al heel snel ging het ding heel snel rond op TikTok waar gebruikers als @livecomposed hem gebruiken voor een hele bups van schoonmaakklussen, binnenshuis en buiten.

Niet iedereen komt erop om een mop te gebruiken voor het interieur van je auto, maar als we de video zo zien van deze TikTokker is het een oplossing die de moeite waard is om te proberen, misschien wordt het later wel normaal om zo schoon te maken.

Wat je moet doen is gewoon je hele dashboard met je gebruikelijke reinigingsproduct besproeien en dan moeiteloos vegen met de mop zonder dat je jezelf in allerlei bochten hoeft te wringen. Door de lange steel is het misschien zelfs mogelijk om gewoon lekker buiten de auto te blijven staan. Vervolgens doe je hetzelfde met de voorruit en gebruik je je glasreiniger die je doorgaans voor je auto gebruikt!

In principe moet deze methode kunnen werken met elk product dat we doorgaans gebruiken voor wanden en soortgelijke oppervlakken. Maar in plaats van in de auto plaats te nemen en zelf met een doek elk plekje, inclusief hoekjes, na te lopen doe je nu alles met een accessoire, dat je tussen de reinigingsbeurten grondig schoonmaakt.

Veel minder hard werken, veel meer tijd en moeite bespaard! Zou jij dit zo proberen?   

Advertisement