7 geslepen trucs voor thuis bij het schoonmaken en meer, die je moet kennen wil je vlot huishouden

door Skip

23 Augustus 2022

7 geslepen trucs voor thuis bij het schoonmaken en meer, die je moet kennen wil je vlot huishouden
Advertisement

Het geeft een heel tevreden gevoel wanneer je op onwelkome dingen in het dagelijks leven een reactie paraat hebt, hoe klein die dingen ook kunnen zijn. Op sommige dagen wordt je geduld echt op de proef gesteld en wordt het meest onbelangrijke detail heel groot; en wordt een mug vanzelf een olifant, zo irritant. Daarom geeft gedoe voorkomen een beetje meer garantie op wat zielenrust.  

In huis kunnen we juist terugvallen op een aantal tips en trucs waar we in dat opzicht iets aan hebben. Hieronder komen namelijk (hand)doeken die niet wegglijden, geplette vloerbedekking die tot leven komt aan bod en nog veel meer vaak gebruikte trucs die jou ook nog van pas kunnen komen. 

Advertisement

Vloerbedekking oppeppen

Vloerbedekking oppeppen

Household Hacker/YouTube

Wat is het toch irritant om te zien hoe een of ander meubelstuk dat inmiddels is verplaatst zijn spoor heeft nagelaten in het tapijt. Om er voor te zorgen dat de polen weer rechtop staan en zacht zijn kan je een strijkijzer en een vochtige handdoek gebruiken. Leg de handdoek op de plek en ga er met het strijkijzer overheen met snelle bewegingen van recht naar voren en weer naar achteren.  

Advertisement

Doeken en handoeken die nu wel blijven hangen

Doeken en handoeken die nu wel blijven hangen

brett_riverboat/Reddit

Als je het gewend bent om een poetsdoek of soortgelijks over het handvat te hangen van bijvoorbeeld een apparaat in de keuken (dat niet de oven is) en dat dit dan steeds ervan af glijdt kan je een zelfklevende clip op dat punt plakken waar je het achterste deel van de doek tussen vastknijpt. Zo glijdt niets er meer vanaf,

Als alternatief kan je een beetje tape voor stoffen gebruiken en de binnenzijdes van de doek terwijl die over de balk (in keuken of badkamer) hangt, aan elkaar vast kleven.

Je bed altijd perfect opgemaakt

Je bed altijd perfect opgemaakt

Amazon

Soms is het optillen van het matras terwijl je de matrashoes eromheen wil doen tijdens het verschonen van je bed best zwaar.

Het zal dus goed nieuws zijn te weten dat er producten bestaan die ervoor zorgen dat je makkelijker de matrashoes om het matras heen kan doen. Het zijn een soort spatels met een lang handvat. 

 

Video tutorial via @kaylaseah/TikTok

Video tutorial via @kaylaseah/TikTok

En als je geen zin hebt om een specifiek product te kopen is er op TikTok ook een doe-het-zelf alternatief, namelijk een platte houten spatel!

Een doe het zelf oplaadcentrum voor al je apparaten

Een doe het zelf oplaadcentrum voor al je apparaten

Tutorial via 100things2do.blogspot.com

Op bepaalde kamers gebruiken we onze telefoons en tablets vaker en laten we ze waarschijnlijk daar aan de lader liggen. In plaats van ze akelig precair aan de kabel te hangen met een kabelbrei kan je een oplaadstation inrichten. Je kan dit ook slim doen door bijvoorbeeld een tijdschriftencasette te hergebruiken bijvoorbeeld!  

Advertisement

Altijd koel water

Altijd koel water

ParryThisCasualFilth/Reddit

Wanneer je geen thermosfles hebt is er gelukkig wel een hele handige manier om ervoor te zorgen dat je altijd lekker koel water hebt en dat het ook koel blijft. Vul je fles slechts tot een derde en laat hem dan bevriezen. En als je dan die bevroren bodem hebt vul je de fles voor de rest met water op kamertemperatuur!

Je parfum langer kunnen ruiken

Dit is een oude truc waar niet iedereen altijd meer op komt. Door een beetje vaseline aan te brengen op de plek waar je je parfum aanbrengt, vervliegt je geurtje minder snel! Gebruik wel een heel klein beetje vaseline.

Advertisement

Blikopener op de juiste manier gebruiken

Blikopener op de juiste manier gebruiken

Video Tutorial via 40/29 News/YouTube

Blikopeners met draaiknop zijn heel prettig in het gebruik, maar soms lijkt het dat je een beetje moet hannesen voordat je de juiste hoek gevonden hebt waarna je het wieltje door het metaal heen kan drukken en het blik vloeiend in een keer kan openen. Toch lijkt het erop dat we dit allemaal bekijken vanuit het verkeerde perspectief! Je moet het ding niet verticaal op het blik plaatsen maar horizontaal, parallel aan de deksel! 

Kende jij al deze trucs al? 

Advertisement