De badkamer inrichten met DIY planken: 9 ideeën om je door te laten inspireren

door Natasja

01 Oktober 2022

De badkamer inrichten met DIY planken: 9 ideeën om je door te laten inspireren
Advertisement

Een badkamer binnengaan, een kastje openen en vaststellen dat het vol staat met voorwerpen en accessoires die in elke mogelijke ruimte zijn gepropt, vaak in wankel evenwicht. Het is misschien niet in elk huis het geval, maar het kan vaak gebeuren. Er is weinig voor nodig om een kamer te vullen met een hele reeks voorwerpen die we nodig hebben of leuk vinden, totdat we niet meer weten hoe we ze moeten opbergen zonder chaos te veroorzaken.

Zolang er ruimte is in de meubels, kasten en laden, is het geen probleem. Maar elke keer dat je het risico loopt dat er een of ander voorwerp op de vloer te rolt als je één ding eruit moeten halen, wordt het ongemakkelijk om in de badkamer te bewegen. Wat te doen? Als er toevallig vrije stukken muur zijn, op plaatsen die handig te bereiken zijn maar nog niet benut, is het tijd om planken en rekken toe te voegen, en dat kan ook met DIY projecten, om modellen en maten te vinden die perfect passen bij jouw behoeften.

Advertisement

Je hoeft geen timmerexpert te zijn om van gereyclede houten planken (misschien afkomstig van een pallet) een verticale standaard te maken met verschillende planken, die je aan de muur bevestigt, zodat je er alle handdoeken op kunt leggen die je elke week nodig hebt.

Advertisement

Tot de populairste modellen behoren zwevende planken, waarvan de steunbeugels niet zichtbaar zijn. In de badkamer kunnen ze, om onnodige rommel te voorkomen, ook ondiep zijn en een meer "solide" uiterlijk hebben. Ze zullen nog steeds erg mooi zijn om te zien.

Een metalen buis en kleine hoekplanken: eindelijk is er ruimte in de douche voor douchegel, shampoo en alles wat je verder nodig hebt. Maar verdeeld over meerdere planken, zodat ze allemaal klein en ruimtebesparend zijn.

Er zijn ook heel veel ideeën om een plek in de badkamer te benutten die meestal over het hoofd wordt gezien, namelijk alle ruimte boven en zelfs aan de zijkanten van het toilet. Met planken, of rekjes die rusten op lange poten die aan de zijkanten van het toilet staan, kun je een plek vinden om veel voorwerpen op te bergen die vaak tot vervelens toe overal rondslingeren.

Er zijn modellen van vele verschillende types, variërend van meer verfijnde ontwerpen, voor elk type inrichting. De eenvoudige en essentiële vormen zullen echt veelzijdig zijn.

Advertisement

In navolging van een andere DIY klassieker, de ladder omgebouwd tot handdoekenrek, kan je een rek maken die eruitziet als een stuk ladder, hangend aan de muur.

Om de planken een elegant tintje te geven, kun je kleine metalen delen toevoegen die bij de kranen passen.

Advertisement

En waarom niet het idee van zwevende planken combineren met het idee van een soort laden?  Soms kunnen de grootste planken of rekken een opbergvak verbergen.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement