Een slimme truc om de droogtijd van de droger te verkorten

door Natasja

30 September 2022

Een slimme truc om de droogtijd van de droger te verkorten
Advertisement

In veel huizen is een wasdroger echt een uitkomst: als men vaak wast omdat er bijvoorbeeld heel veel mensen in huis wonen, is het moeilijk om alle ruimte te vinden om elk kledingstuk of huishoudlinnen op te hangen zonder dat het het dagelijks leven verstoort, en zonder de vochtigheidsgraad in bepaalde kamers onevenredig te verhogen. En vergeet niet dat in koudere periodes de was buiten laten drogen een stuk langer duurt.

Soms is echter ook de snelheid van de droger niet voldoende, vooral als het model al een paar jaar oud is. Er is echter een eenvoudige truc om de droogtijd van het apparaat te versnellen, en er is eigenlijk maar één handeling voor nodig.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Ok, eigenlijk zijn het twee handelingen, zoals Tiktokker @carolina.mccauley ook laat zien in een van haar video's. Maar de hoofdrolspeler van deze handige truc is er nog steeds maar één: een schone, droge handdoek. Om verrassingen te voorkomen, is het altijd beter om een witte handdoek te gebruiken, en het maakt niet uit of deze oud en beschadigd is, het belangrijkste is dat hij goed schoon is en, op het moment van gebruik, volledig vrij van vocht.

Je hoeft de handdoek alleen maar in de droogtrommel te stoppen, samen met de rest van het gewassen wasgoed, net zoals je altijd het apparaat laadt. Start vervolgens de aangewezen droogcyclus, en stop na slechts 15 minuten drogen de cyclus, verwijder de handdoek en laat het apparaat de cyclus afmaken.

De handdoek zal onmiddellijk het grootste deel van het vocht absorberen dat door de rest van het wasgoed wordt afgegeven, zodat het apparaat beter zijn werk kan doen. De droger zal eerder klaar zijn, zodat je ook het extra voordeel hebt van een lager energieverbruik. Allemaal met slechts één handdoek klaar voor gebruik.

Als je deze truc nog nooit hebt gebruikt, kijk dan hier https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/7043031051052010753?is_from_webapp=v1&item_id=7043031051052010753 hoe makkelijk het is.

Advertisement