Lekker ruikende badkamer? Drie eenvoudige natuurlijke en goedkope trucs kunnen genoeg zijn

door Natasja

28 September 2022

Lekker ruikende badkamer? Drie eenvoudige natuurlijke en goedkope trucs kunnen genoeg zijn
Advertisement

Het is heerlijk om een badkamer binnen te gaan die er niet alleen schoon uitziet, maar ook gehuld is in een aangename geur. Fris, bloemachtig, citrusachtig, kruidig: voor ieder kan de geur van keuze anders zijn, maar ze hebben altijd een groot effect.

Een dergelijke sfeer is niet alleen aangenaam, maar ook goed voor het humeur. En het kan ook geen kwaad om te weten dat je altijd een goede indruk maakt op mogelijke gasten. Er zijn vele methoden om de badkamer lekker te laten ruiken na het schoonmaken, en hier zijn er drie waarbij natuurlijke essences worden gebruikt.

via @mama_mila_/TikTok

Advertisement
@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

Zoals schoonmaakdeskundige Tiktokker @mama_mila_ ook aangeeft, kun je drie middlen proberen, waarvan er één echt populair en eenvoudig is.

1. De meest voorkomende is in feite de truc die gebruik maakt van een voorwerp dat je al klaar en "in het zicht" hebt in de badkamer: de gebruiksklare toiletpapierrol. Maar je kan ook reserverollen gebruiken die in ieder geval op de een of andere manier in de badkamer liggen uitgestald, uit de plastic verpakking.
    Zoals je misschien al hebt geraden, moet je de ampul met je favoriete essentiële olie nemen en een paar druppels (3 of maximaal 5) in de kartonnen cilinder van de rol druppelen. Dit zal de olie opnemen en geleidelijk een aangename geur in de kamer verspreiden. Je kunt de geur om de paar dagen vernieuwen als het vervaagt.

2. Een andere methode daarentegen is het benutten van de natuurlijke aroma's van bepaalde planten, zoals eucalyptus, munt, lavendel enzovoort. Aromatische planten dus en planten met balsamische geuren. Je hoeft alleen maar één of meer takjes ondersteboven te hangen. Soms wordt aanbevolen een gedroogd takje te gebruiken, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Wanneer de hete stoom van het bad of de douche de bladeren bereikt, verspreiden ze hun typische geur door de hele kamer.
3. Tot slot kun je gebruik maken van de prullenbak: neem een wattenbolletje (of ook restjes stof of absorberend papier), giet er een paar druppels essentiële olie in en leg het op de bodem van de bak, alvorens het af te dekken met de afvalzak. Dit gaat ook de onaangename geuren van afval tegen.

Dit zijn eenvoudige handelingen, maar ze kunnen het verschil maken, waardoor het huis nog meer als 'jouw huis' voelt! Klik hier https://www.tiktok.com/@mama_mila_/video/7129840824107470081 om de video op TikTok te bekijken.

Advertisement