Weg met die vlekken en onaangename geuren: 3 eenvoudige kostbare wastrucs

door Natasja

27 September 2022

Weg met die vlekken en onaangename geuren: 3 eenvoudige kostbare wastrucs
Advertisement

We doen elke week de was, zelfs meerdere keren tijdens een grote schoonmaakdag, en we hebben zeker allemaal onze favoriete gewoonten en producten. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat we een lading wasgoed uit de wasmachine halen die we voor de zoveelste keer steeds op dezelfde manier hebben gewassen, terwijl een of andere verraderlijke vlek nog steeds niet helemaal weg is?

Er zijn soorten vuil die, vooral op bepaalde stoffen, lange tijd, zo niet voor altijd, vlekken achterlaten en ons misschien dwingen een kledingstuk, of ook een tafelkleed of laken, niet meer zo veel te gebruiken als we zouden willen. Er zijn echter een aantal trucs die soms wonderen kunnen verrichten, waarvan vele moeten worden toegepast voordat het wassen begint. We laten er hieronder drie zien die veel problemen voor je kunnen oplossen.

via @mama_mila_/TikTok

Advertisement
@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

TikToker @mama_mila_ laat ze zien in een van haar video's, en het zijn echt kleine trucs die het verschil kunnen maken in een groot aantal situaties.

    1. Olieachtige vlekken of vetvlekken op kleding.
    Ze stelt voor een soort zeep te gebruiken die niet altijd bij je opkomt om op kleding te gebruiken. Dit is vloeibaar afwasmiddel, dat super effectief is tegen olieachtig en vettig vuil, ook bij stoffen. In ieder geval is het raadzaam deze truc niet te gebruiken op delicate stoffen, en de reactie van wasmiddelen en andere stoffen altijd te testen op een onopvallende hoek van het kledingstuk dat je wilt behandelen.
    Je hebt ook baking soda nodig voor deze truc. Giet eerst een paar druppels afwasmiddel op de vlek, dan een theelepel of twee baking soda (meer indien nodig), en laat het een paar minuten zitten voordat je het kledingstuk in de wasmachine stopt voor de gebruikelijke wasbeurt.
    2. Make-up vlekken op kleding.
    Lippenstift en foundation zorgen altijd voor zichtbare vlekken op de kraag van een kledingstuk, en soms ook op andere plekken. Als je nog steeds geen product hebt gevonden dat ze naar tevredenheid verwijdert, probeer dan eens scheerschuim. Het moet wit zijn, zonder gelbestanddelen. Breng het aan op de te behandelen plek en verdeel het vervolgens met een scheerkwast goed over de stof.
    Het geheim is om er gelijk bij te zijn, en je zult al zien dat het schuim veel van het vuil opneemt, zo niet alles. Volg dit altijd op met het gebruikelijke wassen.
    3. Om badkamermatten te ontgeuren.
    Ze worden voortdurend nat en kunnen in korte tijd onaangename geuren afgeven. Om er echt zeker van te zijn dat ze niet gaan stinken, klop ze voor het wassen goed uit, leg ze dan terug op de grond, bestrooit ze met baking soda en giet er ook een paar druppels etherische olie naar smaak bij, en stopt dan alles in de wasmachine.

Bekijk de video hier https://www.tiktok.com/@mama_mila_/video/7135765061825465602?is_from_webapp=v1&item_id=7135765061825465602 om de verschillende stappen te zien.

Advertisement