Roestvrij staal: laat het oppervlak van de apparaten glanzen met een eenvoudig DIY middel

door Natasja

22 Oktober 2022

Roestvrij staal: laat het oppervlak van de apparaten glanzen met een eenvoudig DIY middel
Advertisement

Roestvrij staal is een materiaal dat je in veel huizen ziet: stevig, duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en te ontsmetten, het wordt ook gekozen om zijn technische eigenschappen bij het maken van veel huishoudelijke apparaten. Vanuit esthetisch oogpunt past het goed in een moderne ontwerpcontext, maar het past eigenlijk overal wel bij, zelfs te midden van een meer klassieke of zelfs rustieke inrichting. Het resultaat is dat koelkasten, ovens, magnetrons en vele andere apparaten die onmisbaar zijn in de keuken en in huis van roestvrij staal zijn gemaakt.

En hoewel dit metaal niet oxideert, wordt het niet noodzakelijkerwijs niet vuil. Ook de kringen van een vorige schoonmaakbeurt en meer nog de vingerafdrukken of de vettige laag vuil die vaak op keukenmeubels ligt, zijn allemaal factoren die hun sporen nalaten op roestvrij staal. Dus als je op zoek bent naar een DIY middel om het schoon te maken en het als nieuw te laten glanzen, lees dan verder.

via @vekalife24/TikTok

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Ook Tiktokker @vekalife24 biedt haar versie van een DIY middel aan, dat goedkoop en gemakkelijk na te maken is.

In haar video, die je hier https://www.tiktok.com/@vekalife24/video/6947364664779050245 kunt bekijken, laat de vrouw zien hoe ze deze roestvrijstalen reiniger maakt en gebruikt. Hiervoor heb je nodig:

  • 15 druppels babyolie (zoals Johnson's Baby Oil)
  • 120 ml witte azijn (wijn, alcohol of appel)
  • 120 ml water

Zorg voor een spuitfles van een halve liter (maar je kunt ook de hoeveelheid proportioneel vergroten en een grotere fles gebruiken), giet de ingrediënten erin, sluit hem af en schud goed. Op dit punt heb je slechts 2 zachte microvezeldoeken nodig.

Bij elk gebruik spuit het middel rechtstreeks op de eerste doek en wrijf vervolgens met gelijkmatige, lineaire bewegingen over het oppervlak. Zodra je klaar bent met de behandeling van het gehele oppervlak, neem de tweede droge doek en veeg het erop tot alle sporen die het zojuist aangebrachte middel heeft achtergelaten, zijn verwijderd; zo voorkomt je sporen van vet en zie je het metaal glanzen.

Tiktokker vermeldt dit niet, maar je zou ook kunnen overwegen een tiental (of zo) druppels vers geurende essentiële olie toe te voegen, zoals pepermunt, tea tree, lavendel, eucalyptus of citrus.

Heb jij al een soortgelijk middel gebruikt?

Advertisement