Kant-en-klare doses voor het snel schoonmaken van het toilet: je kunt ze gemakkelijk zelf bereiden

door Natasja

27 Oktober 2022

Kant-en-klare doses voor het snel schoonmaken van het toilet: je kunt ze gemakkelijk zelf bereiden
Advertisement

Niemand wil meer tijd dan nodig besteden aan het poetsen van het toilet telkens als het moet worden schoongemaakt, en hoewel je niet kan ontkomen aan een grondigere schoonmaakbeurt van tijd tot tijd, kan je jezelf helpen met enkele gewoontes om ervoor te zorgen dat een grondige reiniging minder vaak moet worden gedaan en minder veeleisend is.

Snel handelen en niet te veel tijd laten verstrijken tussen schoonmaakbeurten zijn dus slimme tips die het waard zijn. Maar het betekent nog steeds dat je altijd voorbereid moet zijn met handschoenen, sponzen en verschillende schoonmaakmiddelen. Wat dacht je ervan om in plaats daarvan een schoonmaakmiddel klaar te maken in kant-en-klare doses om te gebruiken wanneer het nodig is, zonder een beroep te hoeven doen op iets anders dan de toiletborstel?

via @vekalife24/TikTok

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Het is een vrij populair middel, vaak in de vorm van kleinere tabletten. Sommige mensen gebruiken ook vaatwastabletten, maar die zijn duurder. In plaats daarvan kun je met slechts 4 zeer goedkope en makkelijk te vinden ingrediënten het recept namaken dat @vekalife24 voorstelt in een van haar video's op TikTok.

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • 180 gram baking soda
  • 40 druppels van je favoriete essentiële olie
  • 80 ml afwasmiddel (of vloeibaar wasmiddel)
  • Een fles azijn (om altijd bij de hand in huis te hebben, of direct in de badkamer). Het kan witte wijnazijn, alcoholazijn of appelazijn zijn, wat je maar wilt.
  • Een grote pot of luchtdicht blik

De procedure is heel vanzelfsprekend: meng de baking soda, het afwasmiddel en de essentiële olie, in deze volgorde, in een teil of bord. Kneed alles met je handen tot je een kneedbaar mengsel hebt. Vorm balletjes ter grootte van pingpongballetjes.

Maak op dat moment een met bakpapier beklede bakplaat klaar, of ook een schaal, en laat de balletjes een paar uur of zelfs iets langer drogen.

Als ze niet meer vochtig en kruimelig zijn, doe ze dan in de daarvoor bestemde pot of blik, sluit het af en houd ze bij de hand in de badkamer.

Als je ze gebruikt, hoef je er maar één in de toiletpot te gooien, vervolgens een beetje witte azijn te gieten en met de toiletborstel te vegen. Je voorkomt vuil en onaangename geuren waardoor de badkamer in topconditie blijft en gemakkelijker schoon te maken is! Klik hier https://www.tiktok.com/@vekalife24/video/6939247910978735366 om de video te bekijken.

Advertisement