Onaangename geuren uit laden en kasten verwijderen met eenvoudige middelen

door Natasja

23 September 2022

Onaangename geuren uit laden en kasten verwijderen met eenvoudige middelen
Advertisement

Wanneer je kleding of huishoudlinnen opbergt in de kasten en laden, nadat je elk item goed hebt gewassen, gedroogd en misschien zelfs gestreken, wil je zeker dat het nog schoon ruikt wanneer je de meubels weer opent om te gebruiken wat je nodig hebt. Dit gebeurt echter niet altijd: soms ontwikkelen meubels die lange tijd gesloten zijn gebleven, vooral in een vochtige omgeving, een onaangename, muffe geur binnenin en het is niet prettig als kleding, lakens en gordijnen dezelfde geur krijgen.

Hetzelfde kan gebeuren in kasten waar je tassen, accessoires, schoenen en dergelijke opbergt. Wat kun je doen om het probleem te voorkomen? Je kunt middelen gebruiken, ook de traditionele middelen van vroeger, om meubels en alles wat zich daarin bevindt aangenaam te ontgeuren.

Advertisement
World-EndingStatue/Reddit

World-EndingStatue/Reddit


Krantenvellen: heb je wel eens een lade geopend of op een kastplank, misschien bij je grootouders en vellen papier gezien? Vaak waren het vellen uit kranten, maar soms waren het gedrukte en decoratieve papieren, echt mooi om te zien.

Deze gewoonte om laden op deze manier te bekleden diende twee doelen: ten eerste om te voorkomen dat zich te veel stof en vuil op de bodem van het meubel zou ophopen, en ten tweede om overtollig vocht te absorberen en zo onaangename geuren te voorkomen. Natuurlijk, telkens als het papier beschadigd raakte, moest het vervangen worden, maar soms bleef het jaren liggen.

Waarom maak je geen gebruik van deze oude truc en druppel je van tijd tot tijd een paar druppels etherische olie van jouw keuze op het papier, waardoor de hele lade of kast aangenaam geparfumeerd blijft?

Advertisement
Tutorial via hometalk.com

Tutorial via hometalk.com

Baking soda, maar ook andere hygroscopische poeders (zoals maïszetmeel), of zelfs zout. Een kommetje vol met een van deze ingrediënten, waaraan je altijd druppels essentiële olie of zelfs gedroogde kruiden kunt toevoegen, is een uitstekend middel tegen vocht en om te ontgeuren.

Nog beter is het om kleine glazen potjes te maken met baking soda, kruiden, eventueel specerijen en essentiële oliën (kortom, ingrediënten waarvan je de mix van geuren lekker vindt), en deze af te sluiten met geperforeerde deksels.

Tutorial via familyfocusblog.com

Tutorial via familyfocusblog.com

Een andere zeer handige manier om gebruik te maken van het aanhoudende aroma van essentiële oliën is door ze op watjes of wattenschijfjes te gieten , die je in gaas of ademende zakjes van synthetische stof kunt plaatsen. Op dezelfde manier kun je ook restjes schone stof gebruiken.

Door een van deze middelen te gebruiken en de meubels regelmatig te luchten, zul je geen onaangename geuren meer ruiken!

Advertisement