3 eenvoudige trucs om betoverende geuren in huis te verspreiden

door Natasja

27 September 2022

3 eenvoudige trucs om betoverende geuren in huis te verspreiden
Advertisement

Wie houdt er niet van om een huis of kamer binnen te gaan en begroet te worden door een aangename geur? Fruitig, kruidig, bloemig, er zijn duizend verschillende soorten geuren, en je wilt misschien verschillende soorten ruiken, afhankelijk van de tijd van het jaar of misschien zelfs de stemming. Sommige meer indringender, andere frisser en lichter: er zijn vele manieren om het huis met aangename geuren te vullen. Vaak gaat dit gepaard met het kopen van specifieke kamerparfums, eventueel ook geurkaarsen of wierook.

Maar er zijn ook DIY middelen op basis van natuurlijke ingrediënten of stoffen die we normaal gesproken in huis hebben, die allemaal de moeite van het proberen waard zijn.

via @mama_mila_/TikTok

Advertisement
@mama_mila_/TikTok

@mama_mila_/TikTok

Een veel gevolgde Tiktokker, @mama_mila_ laat drie nogal populaire middelen zien.

In een van haar video's laat ze ons snel drie heel eenvoudige en goedkope trucs zien die wonderen kunnen doen om een huis te vullen met welkome geuren. Zo doe je dat:

    1. Na de was kun je een zeer korte cyclus starten, zelfs alleen spoelen, om kussenslopen te parfumeren, eventueel ook gordijnen of plaids die je gewoonlijk in de woonkamer bewaart. Kortom, de stoffen van je inrichting! Wanneer je alles in de trommel doet, voeg je een half kopje baking soda en een paar druppels van een essentiële olie naar keuze toe.
    De video geeft eigenlijk aan om deze ingrediënten al tijdens het wassen toe te voegen: probeer de methode die je verkiest!
    2. De sinaasappelschijfjestruc, of ook andere citrusvruchten naar smaak. Dit is een traditioneel middel dat nooit uit de mode raakt. Snijd schijfjes van citroen, sinaasappel, limoen, bergamot, citroen (kortom, je favoriete citrusvrucht) en leg ze op een bakplaat met een beetje water zodat ze niet te veel uitdrogen. Plaats de blakplaat in de al warme oven, vooral nadat je net klaar bent met het bakken van bijzonder sterk ruikende etenswaren, en laat de schijfjes 20 minuten in de gesloten oven liggen.
    Bij het openen (maar al eerder!) komt er een frisse, aangename geur vrij, en is er geen spoor meer van de voedselgeur. Je hebt zo ook eventuele sporen van vuil verzacht, die je dan gemakkelijker kunt wegwassen.
    3. Vanille en koffie: als je toevallig gebrande koffiebonen en een vanillestokje hebt (ook die zonder zaadjes voor het bakken, die je dan zou hebben weggegooid), of anders vanille-essence voor het koken of bakken, doe dan wat in een kleine pan met water op een laag vuur. Het zal een werkelijk omhullende mix van aroma's zijn.

Je kunt de video met de verschillende methoden hier https://www.tiktok.com/@mama_mila_/video/7138315950830456066 bekijken.

Wat is jouw favoriete methode om je huis lekker te laten ruiken?

Advertisement