Nagellak: 8 alternatieve manieren die je zullen verbazen

door Natasja

03 Oktober 2022

Nagellak: 8 alternatieve manieren die je zullen verbazen
Advertisement

We zijn gewend te denken dat nagellak alleen bestemd is voor manicure en pedicure en dus te maken heeft met schoonheid en persoonlijke verzorging.

Nagellakken zijn eigenlijk veel veelzijdiger dan we denken, zowel vanwege hun consistentie en samenstelling als omdat ze een van de meest verkrijgbare en betaalbare dingen zijn. Iedereen heeft wel een paar potjes in huis. En hun gebruik kan gemakkelijk variëren van creatieve doeleinden tot praktische oplossingen voor alledaagse problemen.

Wij laten je dat hieronder zien, met een aantal voorbeelden van enkele mogelijke alternatieve toepassingen. Bedenk dat dit maar een klein deel van de alternatieve mogelijkheden is!

Advertisement

Een manier om nagellak te gebruiken, vooral oude die je misschien weg zou gooien, is om er sleutels mee te verven. Door de sleutels van een sleutelbos in verschillende kleuren te verven, kun je ze natuurlijk gemakkelijk herkennen. En daarbij zullen ze er ook echt origineel uitzien.

Advertisement

Het versieren van het telefoonhoesje met nagellak is al vele jaren erg populair. Maar het raakt nooit uit de mode en geeft altijd veel voldoening. Het is een creatieve manier om je smartphone te personaliseren zonder veel geld uit te geven.

En heb je wel eens geprobeerd haarspelden en -klemmen te versieren met nagellak? Het resultaat is echt glamoureus.

Om nog maar te zwijgen over accessoires en bijouterieën. Het maken van fantastisch gekleurde kettingen met draad, kleine metalen onderdelen en nagellak kan een heel eenvoudig en leuk knutselwerkje zijn. En als je niet van plan bent nieuwe sieraden te maken, kun je altijd nog met nagellak oude exemplaren vernieuwen en ze kleur en nieuw leven geven.

Dankzij zijn samenstelling en consistentie kan nagellak zelfs voorwerpen repareren. Het losse montuur van een bril kan bijvoorbeeld worden vastgezet met transparant nagellak. Draai de schroefjes vast en doe er een beetje nagellak. Eenmaal droog, zal het het schroefje blokkeren en zorgen dat hij goed blijft zitten.

Advertisement

Nagellak kan ook een geweldige bondgenoot zijn voor het bedekken en camoufleren van krassen of andere kleine beschadigingen op lakschoenen.

En een beetje nagellak op het uiteinde van een draad maakt het moeizaam inrijgen ervan door het oog van de naald veel gemakkelijker.

Advertisement

En tot slot is hier nog een laatste creatieve manier om nagellak te gebruiken. Saaie witte kopjes ermee versieren kan een echt origineel idee worden.

Heb je al geëxperimenteerd met deze of andere ongewone manieren om nagellak te gebruiken?

Advertisement