Alleen maar een kussen om benen, billen en buikspieren te trainen

door Natasja

25 September 2022

Alleen maar een kussen om benen, billen en buikspieren te trainen
Advertisement

Hoewel lichaamsbeweging essentieel is voor onze gezondheid, is het ook zo dat het een activiteit is die tijd en toewijding vergt, en onze levensroutines staan ons niet altijd toe de nodige uren uit te trekken om te gaan trainen in de sportschool, het zwembad of anderszins buitenshuis. Daarom is het nuttig uit te zoeken hoe we onze thuisruimte kunnen gebruiken alsof het een sportschool is.

Met de juiste hoeveelheid vastberadenheid en een beetje organisatie kunnen we thuis blijven en oefeningen doen die goed zijn voor het hele lichaam, zonder dat we een ruimte met dure apparatuur hoeven in te richten. Alles wat we nodig hebben is geschikte kleding, een mat en, voor de hieronder voorgestelde oefeningen, een kussen!

Advertisement
@musclesisters/TikTok

@musclesisters/TikTok

Je leest het goed: een kussen van het bed o ook een bankkussen kan je fitnessaccessoire worden.

Ook het TikTok-account @musclesisters laat enkele eenvoudige oefeningen zien, waarin een video een reeks bewegingen laat zien die perfect zijn voor het trainen van de buik en dus werken aan de buikspieren. Maar bij nader inzien zijn het oefeningen waarbij ook de billen, beenspieren en zelfs de armen direct betrokken zijn.

  • Je benen optillen: ga rechtop zitten en breng je armen naar achteren om het gewicht van je rug te ondersteunen. Met het kussen rustend op je schenen en enkels, til je benen op en laat ze samen zakken. Voor het beste resultaat buig je ook je armen en probeer je je bovenlichaam dichter bij je benen te brengen telkens als ze omhoog komen.
  • Haal het kussen, net alsof het een voetbal is, achter je benen door en wissel ze af in een continue beweging, alsof het kussen een '8' in de lucht tekent.
  • Gebruik het kussen nog steeds als bal, zak door je knieën en sla hem tegen de grond, waarbij je het herhaaldelijk aan de ene en de andere kant van je lichaam laat stuiteren.
  • Doe weer alsof het een basketbal of volleybal is, en ga voor een open muur staan, of ook voor een glazen raam. Begin nog steeds op je knieën, gooi het kussen tegen de muur, strek je armen naar voren en omhoog, en til jezelf telkens op met je bovenlichaam.
  • Vanuit liggende positie, met je armen langs je zij of onder je rug, plaats het kussen tussen je benen, dicht bij je voeten. Je benen houden hem goed strak terwijl je ze lichtjes omhoog houdt en herhaaldelijk buigt en strekt.
  • Een variatie op de 'volley'-oefening: in plaats van de beweging knielend uit te voeren, ga je in een hurkhouding zitten en gooi je het kussen op gezichtshoogte voor je uit.

Begin met deze oefeningen voor een totaal van 20 minuten en verhoog dan geleidelijk de totale tijd: ze zullen niet te veel uren van de dag in beslag nemen, maar wel zichtbare resultaten opleveren. Om de verschillende oefeningen beter te begrijpen, klik hier: https://www.tiktok.com/@musclesisters/video/6810432321670466821.

Advertisement